Goran Davidović ponovo izostao sa suđenja, sledeće ročište u maju

Goran Davidović ni danas se nije pojavio na suđenju u novosadskom Višem sudu.
Davidović živi u Italiji, a zbog neodazivanja na pozive suda još od 24. septembra 2009, doneta je odluka da mu se sudi u odsustvu.
 
Danas su saslušana tri svedoka koja su se odazvala pozivu suda, dok se odustalo od saslušanja druge dvojice koja se nisu pojavila. Na glavni pretres došli su zamenik višeg javnog tužioca Zoran Jakovljević, branilac prvooptuženog advokat Jovičić Branibor po službenoj dužnosti, drugooptuženi Pešić Nedeljko, branilac drugooptuženog Stanislav Jocković, oštećeni Stevanović Ivan sa svojim punomoćnikom.
 
Sledeće ročište zakazano je za 8. maj
 
Davidoviću se sudi za izazivanje incidenta kod Doma vojske u Novom Sadu 2007. godine, kada je grupa zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj napala učesnike antifašističke šetnje.
 
Glavni pretres u ovom postupku počeo je 17. oktobra 2014. godine, devet godina posle napada na učesnike antifašističke šetnje, a tom prilikom iskaz je dao drugooptuženi Nedeljko Pešić koji je negirao krivicu. I Pešić i Davidović optuženi su za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.
 
U oktobru prošle godine tužilaštvo je odustalo od gonjenja sedam pripadnika Nacionalnog stroja zbog dešavanja u Domu vojske, jer su 2007. godine osuđeni u Prekršajnom sudu zbog tog istog incidenta.
  • ja

    28.02.2017 09:17
    Ista prica kao i ovaj Markus, pandurski sin. Obojica sluze drzavi za prljave poslove. Nema tu neke pameti, sve dok je narod nepametan.
  • Radovan

    28.02.2017 05:31
    Samo upisite Interpolovu poternicu i dovesce ga talijani ajoj itekako.
    Imaju oni pune ruke posla sa Rumunima koji kradu tamo.
    Kad ne dodje na sud samo medjunarodna potjernica da vidis kako
    nesme ni u wc na benzinskoj a ne da se bahati sa nacistickim kretenizmom.
    Sve njih u logor sve iste uslove pa kad smrsa 50 kg onda ga pustiti da hoda.
  • Djole

    27.02.2017 17:41
    Da nije imao kartu u busu,video bi on svoga boga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika