Podignuta optužnica protiv majke dečaka koji je zapalio beskućnika

Novosadsko Osnovno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv majke dečaka koji je zapalio beskućnika.
Kako je potvrđeno "Blicu" u Tužilaštvu, protiv D. J. (49) podnet je optužni predlog za zanemarivanje deteta, za šta joj preti kazna zatvora do tri godine.
 
Njen 12-godišnji sin je krajem prošle godine zapalio Dragutina Todorčevića, koji je u tom trenutku spavao na ulici. Dečak je, u društvu dva starija dečaka, zapalio novine i bacio ih na preminulog. 
 
U Tužilaštvu kažu da su podneli žalbu protiv puštanja na slobodu D. J. koja je u februaru, nakon jednog dana provedenog u pritvoru, puštena na slobodu. 
 
Prema nezvaničnim informacijama, dečak koji je upaljačem zapalio novine i bacio ih rekao je u policiji da ne zna zašto je to uradio. Dečak je nakon ovog događaja smešten u Vaspitno-popravni dom za maloletnike u Pančevu, pošto je premlad da bi krivično odgovarao. 
 
Podsetimo i to da je majka dečaka saslušana tek mesec dana posle smrti Todorčevića, pošto policija nije mogla da je pronađe na prijavljenim adresama.
 
Više o ovom događaju možete pročitati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika