Deca zapalila dvojicu beskućnika, jedan preminuo

Policija u Novom Sadu identifikovala je trojicu dvanaestogodišnjaka koji su osumnjičeni da su u utorak, oko 4 ujutru, zapalili dvojicu beskućnika, od kojih je jedan preminuo.
Prema navodima izvora 021.rs u policiji, maloletnici su u dvorištu na Bulevaru oslobođenja 21 zapalili karton oko dušeka na kojem je ležao 64-ogodišnji beskućnik Dragutin T.
 
Vatra je zahvatila njegovu odeću, a od zadobijenih povreda je i pored prebacivanja u Urgentni centar, preminuo posle nekoliko sati. Drugi beskućnik Zoran T. (66) lakše je povređen.
 
Policija je brzo identifikovala osumnjičene i u prisustvu roditelja, kao i radnika Centra za socijalni rad sa njima je obavljen razgovor. Policija će podneti krivičnu prijavu tužilaštvu, ali će ona verovatno biti odmah i odbačena, jer se radi o osobama koje po zakonu nisu krivično odgovorne.
 
Prema nezvaničnim informacijama, dečak koji je upaljačem zapalio novine i bacio ih rekao je u policiji da ne zna zašto je to uradio. 
 
- Nismo hteli da neko umre. Kad smo videli plamen, uplašili smo se i pobegli - naveo je dečak.
 
Kako se saznaje, dvojica dečaka žive sa porodicama, dok je treći štićenik Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.
 
Preminuli čovek bio je penzioner i do pre dve godine bio je trajno smešten u Domu u Futogu, ali je odatle samovoljno otišao.
 
- Nije želeo da se vrati, iako se stručni tim trudio da ga ubedi da ostane - kaže Anđelka Barać, rukovodilac Prihvatilišta.
  • Vuja

    16.12.2016 17:38
    Bezvlasce i ludilo
    Sta deca od 12 godina rade u 04h na ulici???? Ko je za to odgovoran, odkud im upaljac a samim tim i takva ideja? Ovde se radi o odgovornosti vise ljudi koji za ovo treba da budu kaznjeni! Licno sam ostavljao starcu skoro svaki drugi dan neku sicu iz dzepa, dakle on nije bio u domu u Futogu poslednja 2 meseca pa se pitam i ko je za to odgovoran!? Ako klinci nakon ovog zlocina nisu ujtru otisli u skolu pa koliko je jos odgovornih lica osim roditelja ? Ovde smene i otkazi nisu dovoljni!!! Isto vazi za sadasnje i sve dosadasnje politicare, nije dovoljno samo razvlastiti i oduzeti SVU imovinu! U Srbiji ne postoji pojam bankrota vise bih voleo da je u krpama iza Ideje bio neko od sadasnjih politicara, oni to svakako zasluzuju.
  • Nada

    16.12.2016 12:46
    Predaja
    Da li stvarno mislimo da nište ne može da se uradi ? Jel možemo oko ovako strašne stvari da postignemo građansku solidarnost ? Skupimo se na ulici , na primer , sredom u 12 sati i prošetamo ispred Banovine ili pred Gradskom kućom , dok ne nateramo gradsku vlast, nije zgoreg ni pokrajinsku , da primenjuje zakone koji važe i promeni propise koji nisu dobri. Mislim da decu ne treba prepuštati.... treba se za njih boriti.
  • Nebojša

    16.12.2016 00:15
    Pitanja traže odgovore
    1. Kako je moguće baciti upaljen pair na karton i karton da PLANE i da čovek IZGORI? Tvrdim da je to nemoguće.
    2. Šta je bio uzrok paljenja kartona, BENZIN ili neka zapaljiva tečnost? Da je čak i upaljen karton čovek bi ga veoma lako zbacio sa sebe i ne bi izgoreo.
    3. Zar ni inicijali tih monstruma da se napišu a ni imena advokata koji ih brane?
    4. Zar nije normalno da se kaže da su recimo deca živela u nekom kvartu u zgradi ili da su možda živeli u nekom karton naselju ili slično?
    5. Ako se sakriju imena, oni će za koju godinu ponovo napraviti ZLOČIN, a zamislite jednog dana takav lik postane PREDSEDNIK DRŽAVE ILI VLADE jer je to sakriveno.
    6. Zašto odmah nisu najureni i zašto nisu dobili otkaze SVI odgovorni u Centru za socijalni rad kojima je to bio konkretan posao? Direktor je najmanje bitan jer nije njegov posao, njegov posao je da im da OTKAZE ODMAH. Ali ako se uzdrži, onda i on mora biti smenjen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika