Goran Davidović 10 godina izbegava novosadski sud

Deset godina nakon incidenta kod Doma Vojske tokom antifašističke šetnje, Goran Davidović zvani Firer i dalje izbegava suđenje.
Goran Davidović 10 godina izbegava novosadski sud
Foto: 021.rs
Sa jučerašnjeg nastavka suđenja za incident iz 2007. godine kada su na učesnike antifašističkog skupa poletele kamenice i tvrdi predmeti, ponovo je izostao prvooptuženi Davidović. 
 
Ipak, pred sudijama se pojavio drugi optuženi 29-godišnji Nedeljko Pešić iz Šapca, koji je negirao da je u vreme kada se dogodio incident bio pripadnik bilo koje organizacije ili partije. Na licu mesta, kako tvrdi, zatekao se slučajno pošto je iz Šapca putovao za Kulu. 
 
U nastavku postupka saslušan je još jedan svedok, dok je reprodukcija postojećih video snimaka zakazana za naredno ročište, koje je će se održati 21. avgusta.
 
Glavni pretres u ovom postupku počeo je 17. oktobra 2014. godine, sedam godina posle napada na učesnike antifašističke šetnje, a tom prilikom iskaz je dao, kao i sada, drugooptuženi Pešić koji je i tada negirao krivicu. I Pešić i Davidović optuženi su za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.
 
U oktobru prošle godine tužilaštvo je odustalo od gonjenja sedam pripadnika Nacionalnog stroja zbog dešavanja u Domu vojske, jer su 2007. godine osuđeni u Prekršajnom sudu zbog tog istog incidenta.
 
Podsetimo da za Goranom Davidovićem nikad nije bila raspisana poternica, iako se nije pojavljivao na ročištima o čemu možete da čitate OVDE. On danas živi u Italiji.
  • Stanko

    09.05.2017 11:13
    Fuj
    Goran Davidovic je manje Fasista od Chanka.
  • Miki

    09.05.2017 09:36
    Ahahaha. Jedan miš kao što je on ovim pokazuje kako je država jadna i bedna. Kad njega ne mogu da osude, zamislite kako bi mnogo vece ribe?
  • ZoranNS

    09.05.2017 09:11
    U Srbiji ne postoje
    U Srbiji ne postoje sudovi ni sudije, samo loše imitacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika