Šest osoba, jedna teže, povređeno u tri udesa u Novom Sadu

Šest osoba, od toga jedna teže, povređeno je u tri saobraćajne nezgode koje su se dogodile tokom dana u Novom Sadu.
U udesu koji se dogodio oko 12.30 časova na uglu Bulevara Evrope i Hadži Ruvimove ulice teže je povređen 38-godišnji motociklista. Po rečima doktorke Mirjane Bursać iz Hitne pomoći, on je zbog povrede leđa i donjih ekstremiteta prevezen u Urgentni centar na dalju dijagnostiku.
 
Istovremeno, dogodila se nezgoda u autobusu GSP-a prilikom koje su povređene tri osobe, među njima i jedan 10-godišnji dečak koji je zadobio povredu noge. 
 
"Povređeni su još i žena stara 61 godinu koja je zadobila povredu šake, kao i muškarac star 71 godinu koji je tom prilikom povredio glavu. Dečak je prevezen na Dečiju hirurgiju", navela je naša sagovornica. Nije poznato kako je do ove nezgode došlo, ali prema nezvaničnim saznanjima uzrok nije sudar autobusa i drugog vozila.
 
Još jedna nezgoda dogodila se nešto ranije, oko 9.30 časova i u njoj su povređene dve osobe. Mladić star 25 godina zadobio je povrede ruke, dok je 31-godišnja žena zadobila kontuzivne povrede. Nakon ukazane prve pomoći prevezeni su u Urgentni centar na dalje lečenje.
  • Ljubomir

    21.05.2017 12:12
    Vozači
    Problem je u tome što stari, iskusni vozači masovno odlaze iz GSP-a a novi koji dolaze ne prolaze adekvatnu obuku za rad na ulici sa putnicima. Ranije je vozač prvo morao da vozi od 3-6 meseci u garaži, da prodje razne obuke da ne kažem "ispiranje mozga" da bi mogao da krene da vozi u saobraćaju. Danas vozači rade 10-30 dana i bez pola obuka krenu u saobraćaj... Ne poznaju ni vozila kako treba a o linijama da se ne govori.Izgubila se "vojna disciplina" koja je ranije bila
  • Putnik

    20.05.2017 23:29
    @Bus br.9
    Nešto se jako loše dešava sa GSP u N.Sadu. Sve je više nekih priučenih i pomalo bahatih vozača, prilično mladih, kojima još nije došlo u svest da voze ljude a ne robu. Šta i koga su vozili ranije - ne znam, ali treba neko da poradi s njima na ponašanju, poštovanju putnika i svog radnog mesta. I da im neko objasni da voze AUTOBUS po GRADU.
  • kiki

    20.05.2017 23:10
    slicna situacije pre dva dana bila na stajalistu kod Lutrije. Covek ulazi u bus, vozac zatvara vrata i pocinje da ga vuce. Na svu srecu, ljudi su poceli da vicu, pa je vozac stao. E, onda je pocelo otvaranje i zatvaranje vrata .... kao da je vozac prvi put seo u bus. Pitam se kakvi su to vozaci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika