Obustavljena istraga protiv bivšeg direktora Fonda Momčila Milovića

Novosadsko javno tužilaštvo donelo je naredbu o završetku istrage protiv Momčila Milovića (62), Ljiljane Babin (49) i Radoslava Milutinova (55) jer nema dovoljno dokaza za optuženje za zloupotrebe u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Dr Budislav Babić" u Beloj Crkvi, piše Dnevnik.

Kako je za ovaj novosadski list rekao Milovićev advokat Ljubomir Apro, dokazano je da je njegov klijent postupao u skladu s pozitivnim pravnim propisima koji regulišu postupak javnih nabavki, te da nije počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, polovinom avgusta 2015. godine uhapšeni su nekadašnji direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milović i još tri osobe, dok su krivične prijave bile podnete i protiv Milutinova i Babin. Oni su bili osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja i prevarama oštetili Fond za oko 24 miliona dinara, a tokom radova na belocrkvanskoj bolnici.

Milović, bivši direktor Fonda i nekadašnji konzul Srbije u Trstu je bio u pritvoru i početkom iste godine, a tada je bio osumnjičen da je Fondu naneo štetu od 30 miliona dinara tokom projekta dogradnje Muzičke škole u Šidu. Uhapšen je kao kadar Demokratske stranke zajedno sa stranačkim kolegom Milivojem Vrebalovom.

Demokrate su tada navele da je Miloviću i Vrebalovu nuđen novac za prelazak u Srpsku naprednu stranku, ali da oni to nisu prihvatili i da su potom usledila hapšenja.

  • nss

    18.07.2017 09:35
    nss
    znaci talio se sa onima na vrhu pa po dobrom starom obicaju pojeo vuk magarca
  • Perica

    12.07.2017 22:20
    Kretenska drzavq
    Nikad nema dokaza kad su direktori u pitanju.
  • Demokrata

    11.07.2017 12:43
    Presuda
    nije potrebna za coveka sa slike Svi znamo koliko je Taj covek "POSTEN"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika