Oboren biciklista na Bulevaru Evrope, bez svesti prevezen u Urgentni centar

Devetnaestogodišnji momak na biciklu povređen je u nezgodi koja se dogodila oko 16:25, saznaje 021.
Oboren biciklista na Bulevaru Evrope, bez svesti prevezen u Urgentni centar
Foto: Pixabay

Do udesa je došlo na raskrsnici Bulevara Evrope i Ulice Radomira Raše Radujkova. Crvena "opel corsa" pokosila je biciklistu na pešačkom prelazu. 

Kako za 021 kaže dr Olivera Glumac iz Hitne pomoći, momak je u besvesnom stanju prevezen u Urgentni centar.

Policija je obavila uviđaj.

  • Komifo

    11.08.2017 10:02
    @Posmatrač

    'Biciklista nije pešak i nema prvenstvo prolaza biciklističkom trakom uz pešački prelaz'

    Е baš zbog ovakvih poremećenih budala za volanom nam se ovakve stvari i dešavaju. Testiraju oni ovakvo 'poznavanje' saobraćaja i onda plaču kad završe iza rešetaka, nažalost neko često bude povređen pritom.
  • mrk

    11.08.2017 04:12
    stojim danas na semaforu prvi, krecem na zeleno, auto malo ode u desni deo moje trake, lik na skuteru krene da svra, psuje mi sve po spisku, pokusava da udari auto u pokretu, ja se zbunio, stanem sa strane, izadjem sa svojih 130 kila i 190, reko sta je bilo. kaze pa znas, zamalo da me udaris i ode.

    sta se desilo, majstor je krenuo sa moje DESNE strane da me pretice i ja sam mu presekao put zato sto je auto otisao u desni deo trake. E, to su nasi skuterasi na besnim 150cc skuterima, provlace se, idu u mrtav ugao i drugi im kriv kad ih samelju...
  • Posmatrač

    10.08.2017 17:15
    Zakon o bezbednosti saobraćaja
    7. Prvenstvo prolaza
    Član 47, stav 6: Vozač koji pri skretanju vozila preseca biciklističku stazu ili traku, dužan je da propusti vozila koja se kreću stazom, odnosno trakom.

    U svim ostalim slučajevima bicikl se tretira kao vozilo za koji važe sva pravila ponašanja u saobraćaju (osim ograničenja brzine od 35km/h na biciklističkoj stazi). Biciklista nije pešak i nema prvenstvo prolaza biciklističkom trakom uz pešački prelaz ili ako prelazi ulicu čineći prekršaj - vožnjom po pešačkom prelazu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika