Počinje suđenje majci dečaka koji je zapalio beskućnika u Novom Sadu

Suđenje D.J, majci dvanaestogodišnjaka koji je 13. decembra prošle godine zapalio Dragutina Todorčevića (64) iz Futoga koji je živeo na ulici, počeće 31. avgusta u novosadskom Osnovnom sudu.
Počinje suđenje majci dečaka koji je zapalio beskućnika u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Ona je optužena da je grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitanja, zapustila maloletnu osobu, odnosno svoje dete o kojem je dužna da se stara. Za ovo krivično delo može se izreći kazna do tri godine zatvora.
 
Prethodno je D. J. određen pritvor do 30 dana jer je za njom tri puta bila raspisivana potraga.
 
Podsećamo, dečak je posle nemilog događaja smešten u Dom za maloletnike u Pančevu. On je u noći između 12. i 13. decembra 2016. godine, sa još jednim vršnjakom i 13-godišnjakom zapalio Todorčevića koji je spavao na dušeku pokriven kartonima.
  • nsss

    26.08.2017 19:45
    nsss
    tek sada?
  • @Žrtve

    23.08.2017 11:51
    Trla baba lan... Zvucis jako uzviseno, ali sustina je glupost. Postoji nesto sto je licna odgovornost i moralnost. Drzava nije divna ni prema ostalima, pa ne cine zlocine. Nije ovo "nas zajednicki zlocin", "svi smo mi krivi", da izvines za to, to je zlocin pojedinacnih losih ljudi, upravo te zene i njenog sina i njima treba ozbiljno da se sudi. Greska je jedino sto se decaku oprasta.
  • Žrtve

    23.08.2017 09:54
    Majka, dečak, žrtva - ukupno tri žrtve. Sistem, "država", pravosuđe - jad i beda, sve upereno protiv ljudi i zdrave pameti. Koje dobro i koja pravda se može očekivati iz svega toga?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika