Maloletnik uhapšen zbog krađe iz crkve u Sremskim Karlovcima

Novosadska policija uhapsila je maloletnika (17) osumnjičenog da je u razmaku od četiri dana provalio u Sabornu crkvu u Sremskim Karlovcima, kao i u Patrijaršijski dom u istom mestu.
Maloletnik uhapšen zbog krađe iz crkve u Sremskim Karlovcima
Foto: 021.rs
Pretresom njegovog stana, policija je pronašla ukradene stvari, kao i alat kojim je, kako se sumnja, provalio u verske objekte.
 
Kod osumnjičenog pronađena je i manja količina marihuane, pa ga krivična prijava tereti za tešku krađu i posedovanje droge.
 
Podsetimo, u Sabornu crkvu provaljeno je u noći između srede i četvrtka prošle nedelje i iz nje je odnet novac. Oko 15.000 dinara odneto je iz prodavnice u crkvi, kao i neki predmeti koji su služili za bogosluženje, a koji nemaju veliku materijalnu vrednost, dok je lopov, kako se pretpostavlja, mislio da su oni vredni.
 
Već u noći između nedelje i ponedeljka lopov je upao u Patrijašijski dom i to u prostorije u kojima inače boravi vladika sremski Vasilije. 
 
Inače, na udaru lopova u nekoliko navrata poslednjih godina bila je i Karlovačka bogoslovija.
  • Нико битан

    03.10.2017 13:35
    ntn
    #нтн ...пријатељу, пре него што напишеш следећу глупост прочитај бар члан 204 КЗРС. Поздрав
  • vernik

    26.09.2017 22:35
    Bog vam pomogao policajci na vrednom radu.
  • Јован

    26.09.2017 13:45
    Дијагнозе
    Поздрав за ове који се радују обијању и уништавању верских споменика и споменика културе наше православне цркве, а наричу као бабе на гробљима кад се то деси било којој другој конфесији.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika