Nastavljeno suđenje za pucnjavu u Laze Telečkog, policija traga za svedocima

Suđenje za pucnjavu u Ulici Laze Telečkog 2014. godine, u kojoj je ranjen Dalibor B, nastavljeno je juče u novosadskom Višem sudu.
Nastavljeno suđenje za pucnjavu u Laze Telečkog, policija traga za svedocima
Foto: 021.rs
Okrivljeni, 37-ogodišnji Jovan Kecman zvani Coja je u bekstvu, a na optuženičku klupu je seo 28-ogodišnji Marko Markuš, koji je bio jedan od učesnika u sukobu.
 
Saslušani su svedoci, koji nemaju neposredna saznanja o događaju. Na suđenju se nije pojavio oštećeni Aleksandar K. iz Novog Sada, ali i nekoliko svedoka, zbog čega je predsednik veća sudija Rade Kalajdžija naredio policiji da ih pronađu do sledećeg pretresa, s obzirom na to da su njihovi iskazi veoma važni. 
 
Dalibor B. je na prethodnom ročištu rekao da ne može da opiše osobu koja je pucala u njega. On je samo rekao da se seća da mu je prišla krupnija osoba s pištoljem u ruci, da je došla na pola metra od njega i pucala. On je još dodao da je napadaču pokušao da oduzme pištolj, ali je ovaj ispalio još dva hica. 
 
Marko Markuš je ranije izneo svoju odbranu i nije priznao krivična dela za koja se tereti. On tvrdi da nije učestvovao ni u kakvom sukobu i da je o svemu saznao iz novina. Tvrdi da se sve desilo nakon njegovog odlaska iz lokala.
 
Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 28. novembar, kada bi trebalo da budu saslušani preostali svedoci (ako ih policija pronađe), sudski veštaci i drugi eksperti. U pitanju su završne radnje pre izricanja presude.
 
Podsetimo, pucnjava se dogodila 3. oktobra 2014. godine. Incident je započeo tučom u jednom lokalu u Ulici Laze Telečkog. Marko Markuš je nakon svađe s Jovanom Kecmanom oko muzike, prišao Aleksandru K, koji je prethodno bio u Kecmanovom društvu, i više puta ga udario pesnicom u glavu, usled čega je Aleksandar pao na pod lokala. Markuš je zatim nastavio da ga udara po telu i glavi. Posle toga, iz toaleta se vratio Kecman i pitao Aleksandra ko mu je naneo povrede, jer je Markuš u međuvremenu izašao iz lokala. Kecman je izašao da nađe Markuša, ali je umesto njega pronašao Dalibora B. (37), koji je ranije bio u Markuševom društvu. On je stajao u Ulici Laze Telečkog, blizu mesta sukoba, kada mu je Kecman prišao i ranio ga u ruku i stomak sa više hitaca iz pištolja. Dalibor je zadobio teške telesne povrede, opasne po život, i operisan je u Kliničkom centru Vojvodine. 
 
Inače, Jovan Kecman u vreme incidenta je već imao policijski dosije i navodno je bio povezan sa navijačkom grupom Korida - FK "Novi Sad". 
  • worthless

    12.10.2017 15:42
    Stvarno, s a m o zbog "muzikoce"?
  • Detos

    12.10.2017 13:49
    Sve se zna
    Sad niko nista ne zna, sad kad imaju istog gazdu i kad Boca sedi se Kecmanovim sefom svi se prave loodii! Boca i Kecmanov sef se sve lepo dogovorili i mirna Backa...
  • Drug Spanac

    12.10.2017 12:54
    Lazov
    Uvek ista prica nekad je ovo nekad je ovako,NEKAD JE I BABA BILA DEVOJKA PA VISE NIJE!VREMENA SE MENJAJU A SA NJIMA I LJUDI I PRIRODA DEBILU JEDAN!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika