Ginis traži da mu se za tridesetak pljački ne sudi u Novom Sadu

Ponovljeno suđenje Borisu Radovanoviću Ginisu (48), okrivljenom za tridesetak razbojništava, koje prate veoma jake mere obezbeđenja u Višem sudu u Novom Sadu, odloženo je jer je odbrana tražila da se proces izmesti iz nadležnosti tog suda.
Ginis traži da mu se za tridesetak pljački ne sudi u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Okrivljeni se tereti da je često u društvu još neke osobe činio razbojništva, smanjeno sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima, ali je bio dovoljno sposoban da pribavi za sebe imovinsku korist uz pretnje, a neretko startnim pištoljem "jaguar", piše Dnevnik
 
Krao je mahom novac, a ponekad i samo nekoliko hiljada dinara. Na meti su mu većinom bile radnje, menjačnice, frizeraji, ali bilo je i neuobičajenih slučajeva.
 
Optužnicom se tereti da je 14. decembra 2007. godine oko 17 časova na Spensu obio svlačionicu za hokejaše i ukrao dve trenerke, jaknu i mobilne telefone.
 
Pretres će biti zakazan nakon odluke vanpretresnog veća o predlogu odbrane, najavio je sudija Rade Kalajdžija.
 
Radovanoviću, koji je na Grbavici 2009. godine na spektakularan način pobegao novosadskim čuvarima zatvora dok su ga vodili kod zubara, lisice su stavljene prošlog decembra u Solunu, posle sedam godina bekstva. On je u odsustvu osuđen na 20 godina zatvora, dok je krivični postupak pravnosnažno okončan 8. avgusta 2014. godine. Tom prilikom izrečena mu je i mera obaveznog lečenja zbog narkomanske zavisnosti.
 
On je 3. avgusta 2009. u prepodnevnim satima imao zakazan termin kod zubara, a to mu je bio treći dolazak u jednu privatnu ordinaciju u Ulici Augusta Cesarca u Novom Sadu. Njemu su, navodno, ruke bile propisno vezane lisicama, a kada su mu zatvorski stražari otvorili vrata policijskog vozila, Radovanović je jednog od njih odgurnuo i pobegao.
 
Dok je bio u bekstvu, navodno se pojedinim operativcima u nekoliko navrata javio razglednicom i pismom.
 
Naknadno se pojavila priča da je najmanje jedan čuvar ostao bez posla zbog ovog događaja. Policija je za beguncem iz Okružnog zatvora raspisala poternicu i od tada se za njim tragalo.
 
Radovanović je u pritvoru na Klisi bio od kraja januara 2008. godine, kada je uhapšen s još jednim sugrađaninom, neposredno posle pljačke u jednoj prodavnici. Taj dvojac se sumnjičio za tridesetak razbojništava.
 
Inače, Ginisu to nije bilo prvo bekstvo iz novosadskog zatvora. On je 2007. bio pušten na vikend, ali se nije vratio pa je za njim bila raspisana poternica. Tada je izdržavao trogodišnju kaznu zbog razbojništva.
 
Novosađani Borisa Radovanovića pamte po tome što je 1996. godine preko luka nekadašnjeg Žeželjevog mosta, u stilu kaskadera, najpre prevezao motocikl "suzuki", a zatim i automobil "jugo", zbog čega je upisan u Ginisovu knjigu rekorda i dobio taj nadimak. Pokušao je to isto da uradi i s kamionom dvotoncem, ali je tada tu njegovu nameru sprečila policija. Po Novom Sadu su kružile glasine da je on zbog svojih zavidnih veština u upravljanju motorima imao "indirektnu" ponudu da pređe u redove saobraćajaca, ali je to odbio jer je, navodno, rekao da se nalazi "na drugoj strani zakona".  
  • pera

    28.01.2018 02:31
    da nije previše i za Ginisa?
    Nisam upoznata sa njegovim CV-om, ali da li je moguće da za dve pljaćke i više sitnih prekršaja, bez krijumčarenja droge i bez ubistva dobije tako visoku kaznu? A šta bi onda trebalo da dobije Šarić? A dobio "pojačanroditeljski nadzor". Ovo je sprdnja od suda, jako velika sprdnja.Bilo bi više pravde u gradu, da se sud raspusti. Rekao bi čovek da kazne donose izvlačenjem papirića iz šešira.
  • WeAreBorg

    24.11.2017 18:52
    Ima da kidne i treći put garant. Ali kad Žeželj bude gotov...
  • Pjetar

    22.11.2017 11:25
    U pravu je
    Treba da mu se sudi u prisustvu sudija ginisove knjige rekorda!

    Još 3 pljačke i oboriće sopstveni rekord!
    Srbija i Srbi umesto da su ponosni što imaju čoveka koji ih predstavlja u ovako riskantnoj profesiji oni pljuju i proganjaju!

    E moja smrdijo

    Sramota, nije ni čudi što nam je ovako loše stanje u državi!

    Pravda za Ginisa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika