Ponovo odloženo ročište za ubistvo majke i bebe u Veterniku

Ročište zakazano za danas, a na kojem je trebalo da budu predstavljeni rezultati dodatnog veštačenja u slučaju protiv Arpada Saboa (30) za ubistvo žene i četvoromesečne ćerke, odloženo je usled nemogućnosti veštaka da se pojave u sudu.
Ponovo odloženo ročište za ubistvo majke i bebe u Veterniku
Foto: 021.rs
Kako je predočila sudija Tamara Radović, veštaci će se pojaviti na narednom zakazanom ročištu, 2. marta.
 
Podsetimo, prethodno ročište u procesu protiv Saboa, koji se tereti da je pre dve godine ubio svoju suprugu Slavicu i njihovo dete Nikolinu, takođe je odloženo jer dopunsko veštačenje nije bilo pripremljeno na vreme. Na narednom ročištu bi Sabo trebalo i da iznese svoju odbranu, nakon što se u prethodnim izjašnjavanjima - branio ćutanjem. 
 
Prethodno je na sudu iznet nalaz veštaka u kojem se navodi da je Arpad Sabo u vreme izvršenja dela bio uračunljiv. Veštaci su utvrdili da je njegova sposobnost da shvati značaj dela bila smanjena, ali ne do bitnog stepena. Tada je i prihvaćen predlog da se uradi dopunsko DNK veštačenje. 
 
Arpadu Sabou preti 40 godina za svirepo ubistvo supruge Slavice i bebe Nikoline 14. avgusta 2016. godine u Kninskoj ulici, u Veterniku. U svojstvu svedoka do sada su ispitani Slavičini roditelji, kao i komšije i sudski veštak. Detalje sa otvaranja glavnog pretresa čitajte opširnije OVDE.
 
Sudski veštak Radenko Vuković naveo je ranije da je kod Arpada pronađena vrlo mala količina alkohola u krvi, koja nije morala da potiče od pića.
 
Telo Slavice i bebe pronašao je stanodavac. Osumnjičeni je uhapšen tek u narednim danima, dok se krio u Bačkoj Palanci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika