Okrivljeni za pucnjavu u Petrovaradinu se ponovo branio ćutanjem

M.M. (33) iz Petrovaradina, optužen za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno nošenje oružja, juče je na početku suđenja u novosadskom Višem sudu izjavio da će iskoristiti svoje pravo i da će se braniti ćutanjem.
Okrivljeni za pucnjavu u Petrovaradinu se ponovo branio ćutanjem
Foto: 021.rs
On se tereti da je u martu 2015. godine više dana ispaljivao hice u kuće i automobile sugrađana u naselju Bukovački do.
 
Postupak protiv njega se vodio pred Osnovnim sudom, ali je u septembru prošle godine prešao u nadležnost Višeg suda, a predmet se vodio pred najmanje četiri sudije.
 
Na jučerašnjem suđenju pojavilo se samo dvoje oštećenih, pa će sud pokušati ponovo da dođe do preostalih šest oštećenih i dvoje svedoka, a do nekih od njih uz pomoć policije.
 
Nastavak suđenja zakazan je za 20. april.
 
Podsetimo, pucnjava je počela 12. marta 2015, a na meti se našlo pet kuća i dva automobila. Hici su ispaljeni iz pištolja, a samo u jednom slučaju korišćena je automatska puška. 
 
Prilikom gotovo tročasovnog detaljnog pretresa dveju kuća na Bukovačkom putu, policija i Žandarmerija su pronašle automatsku pušku, pištolj "tetejac", dve bombe, municiju različitog kalibra. Automatska puška s metkom u cevi, nađena je u automobilu u dvorištu.
 
Optuženom je na predlog njegovih branilaca ukinut pritvor, posle 15 meseci, i dozvoljen mu je kućni pritvor uz elektronski nadzor.
  • Liboj Muharic

    24.02.2018 06:58
    Sve to je sprdacina od suda. Moj primer su vodile 2 sudije dok nije preuzela precednica suda koja je kao odlucila da resi nabrzaka ne dozvolivsi mi da predam troskovnik nego kao imate ga nemate ga nemoze naknadno koja fora. Aha tako resava slucajeve nabrzaka i hvalise se kako resava i uzimaju silne pare iz fondova EU za resavanje zastarelih procesa ili ovih koji se odugovlace. Vestaka doktora po zakonu je bila duzna dvaputa da kazni svaki put po 150.000 din sto se nije javio niti dosao niti opravdao ali vrana vrani ne kopa oci jel tako. E sve dok ovakve sude nema ovde pravde niti moralne odgovornosti kamoli da je smene zbog ovakvih prekrsaja. Ja cu je u ponedeljak prijaviti da nije naplatila kaznu ovome pa da vidimo sta ce da bude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika