Majci dečaka koji je zapalio beskućnika u Novom Sadu šest meseci zatvora

Draginja J, majka dečaka koji je u decembru 2016. godine zapalio beskućnika na Bulevaru oslobođenja, osuđena je na šest meseci zatvora zbog grubog zanemarivanja maloletnog deteta.
Majci dečaka koji je zapalio beskućnika u Novom Sadu šest meseci zatvora
Foto: 021.rs
Zakonom je za ovo krivično delo zaprećena kazna do tri godine zatvora.
 
Od posledica opekotina, beskućnik Dragutin Todorčević ubrzo je preminuo u bolnici, a dvanaestogodišnji dečak nije po zakonu mogao biti krivično odgovoran zbog svog uzrasta.
 
Za Politiku je u Osnovnom sudu u Novom Sadu saopšteno da je presuda doneta 25. aprila, istog dana kada je završen glavni pretres na kome su izvedeni svi dokazi, kao i da na presudu postoji pravo žalbe.
 
U kaznu će biti uračunato vreme koje je ona provela u pritvoru. Koliko je to vremena, u sudu ne preciziraju, jer presuda tek treba da bude dostavljena tužilaštvu i osuđenoj.
 
Ranije je sud imao problem da za suđenje obezbedi prisustvo okrivljene, koja je najpre bila puštena iz pritvora, a kada se ona dalje nije pojavljivala na zakazanim pretresima, raspisao je zimus poternicu za njom. Presuda je izrečena u njenom prisustvu.
 
Policija je protiv majke dečaka i pre događaja sa paljenjem beskućnika podnosila prijavu zbog grubog zanemarivanja deteta, ali je ona pravosuđu bila nedostupna zbog čestih promena prebivališta.
  • Terješkova

    04.05.2018 20:42
    @Milan
    Sumnjam da je Vuk Bojovic radio za 200 e.... jedni imaju previse....jedni premalo, ali nikom nije opravdanje!! Srecan odlazak, ja se ne usudjujem....mozda ce moja deca.... mozda se dotle i ovde dozovemo pameti....
  • Milan

    04.05.2018 13:22
    Majku ne branim. Ali i dete najboljeg roditelja moze ispasti rdjavo. Primjer Vuk Bojovic. On je kriv sto su mu deca onakva ispala. Gde je krivica drzave? Serviraju se parovi i zadruge u kojima se je** u sred bijela dana, Cecine pesme ulaze u udzbenike,a krivi su roditelji. Sta moze roditelj koji od 6 do 6 radi za 200 evra uraditi po pitanju vaspitanja dece. Samo da odem odavde. Sa vetrenjacama se boriti ne zelim.
  • Penzioner

    04.05.2018 13:21
    Predlog
    Da li je neko razmišljao da dete pošalje na stacionarno psihijatrijsko lečenje ? Ili je u Srbiji normalno da maloletnici spaljuju ljude po ulici ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika