Pokušana pljačka zlatare u Dunavskoj

Policija je uhapsila S. D. (40) iz Rume koji je danas upao u zlataru "Šiket" u centru grada, saznaje 021.rs.
Pokušana pljačka zlatare u Dunavskoj
Foto: 021.rs
S. D. je ušao u zlataru u Dunavskoj ulici sa namerom da je opljačka. On je tražio od radnice da mu pokaže nakit, što je ona odbila. Sumnja se da je zatim S. D. izvadio nož, ali ga je radnica udarila po ruci i izbila nož, nakon čega je pobegao.
 
Sumnja se da je on 6. avgusta ove godine takođe pokušao da izvrši razbojništvo u jednoj novosadskoj menjačnici. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje.
 
Pokušaj pljačke desio se u 11 časova.
 
Podsetimo, zlatara "Šiket" je nekoliko puta bila na meti pljačkaša. Prošle godine opljačkana je radnja na Bulevaru oslobođenja, a u maju 2016. provalnici su opljačkali istu zlataru u Dunavskoj. Tri godine ranije nekoliko tinejdžera razbilo je izlog "Šiketa" u Železničkoj i ukralo manju količinu nakita.
 
Najteže razbojništvo dogodilo se 2010. godine kada su dvojica naoružanih maskiranih napadača opljačkali zlataru u Železničkoj tokom dana, a jedan je ispalio rafal iz automatskog pištolja i ranio sina vlasnika zlatare Arona Šiketa i njegovu devojku, Eleonoru Urban. Pljačkaši su uhapšeni i osuđeni na ukupno 23 godine zatvora.
  • Jova

    02.09.2018 16:41
    Ima u ovom gradu i većih lopova pa ih ne hapse!
  • Bulevarac

    31.08.2018 18:08
    Svaka cast
    Slucajno ili ne ali sam se danas u to vreme zatekao u neposrednoj blizini dogadjaja.
    Drago mi je da niko nije povredjen danas i posebne pohvale svim pripadnicima novosadske policije koji u ucestvovali u danasnjoj akciji na profesionalnosti i brzoj intervenciji.
  • Budisava,

    31.08.2018 17:48
    selo naše
    Tako je takođe u Dunavskoj pre petnaestak godina, zajedno sa bratom, uhapšen u pokušaju pljačke zlatare i predsednik vladajućeg "kluba" u selu našem.

    A brat je zaglavio u zatvoru posle dobro poznate jurnjave po gradu i Fruškoj gori, kad su ga spasli policajci iz gepeka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika