Ponovo odloženo suđenje Ginisu

Suđenje Borisu Radovanoviću Ginisu, koji je uhapšen pretprošle godine u Solunu, ponovo je juče odloženo u novosadskom Višem sudu.
Ponovo odloženo suđenje Ginisu
Foto: 021.rs
Ginis je u odsustvu osuđen na 20 godina zatvora zbog 30 pljački, pa se sada ponavlja suđenje. Kako prenosi Dnevnik, jučerašnje suđenje je odloženo zato što se branilac okrivljenog nije pojavio. Ginis je rekao da će uskoro angažovati novog advokata, posle dogovora sa svojom porodicom. On je za to dobio rok od osam dana, u suprotnom će dobiti branioca po službenoj dužnosti. 
 
Naredni glavni pretres je zakazan za 9. oktobar, kada će se o njegovom dosadašnjem i aktuelnom zdravstvenom stanju izjasniti veštaci za sudsku medicinu i neuropsihijatriju, nakon čega bi okrivljeni trebalo da iznese svoju odbranu.
 
Ovo je, inače, treći put da se Radovanoviću odlaže suđenje. U prethodna dva slučaja žalio se da se ne oseća dobro. Na ročištu u aprilu, u sudnici se požalio na visok pritisak. Mesec dana kasnije, takođe je tvrdio da se ne oseća dobro i da zbog osećaja gubitka vazduha i usplahirenosti, nema koncentraciju, tresu mu se ruke i ima aritmiju.
 
Krivični postupak protiv Ginisa je pravosnažno okončan 2014. godine. Posle višegodišnjeg bekstva uhapšen je krajem 2016. godine u Solunu. Ginis je pre toga bio u zatvoru 2009. godine, kada je prilikom posete zubaru pobegao zatvorskim čuvarima. Zbog razbojništava i krađa u zatvoru je već proveo šest godina.
  • Mile zlojeb

    27.09.2018 10:06
    Možda ulazi u Zadrugu pa je sprečen?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika