Uhapšeni napadači na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu

Novosadska policija rasvetlila je napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti, koji su u noći između subote i nedelje pretučeni u Futoškoj ulici.
Uhapšeni napadači na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Identifikovani su svi napadači i četiri mladića su uhapšena, navodi ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Pronađena je i odeća koju su napadači nosili što je, poručuje Stefanović, bitno za nastavak istrage. 
 
Uhapšeni su V. R. (22), D. R. (23), M. Z. (19) i J. P. (24), koji se sumnjiče za nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda devetnaestogodišnjaku iz Prizrena. Lakše povrede u napadu zadobio je 23-ogodišnji mladić iz Novog Sada, albanske nacionalnosti.
 
"Iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine", kaže Stefanović.
 
Detaljnije o incidentu, sa reakcijama državnog vrha, čitajte OVDE. Šta je pretučeni mladić, koji je zbrinut u Kliničkom centru Vojvodine, rekao u izjavi za 021, saznajte OVDE.
  • dijasporac

    10.10.2018 00:47
    @Nespokoj
    A ljudi koji ovde pisu secaju se bas dobro kako je bilo u Novom sadu 50-tih i 60-tih godina... pola su mladsji od datuma Tiletove smrtri a pola su dosli u NS u 90-tim.
    To sa sa kvartovskim pandurom je bilo moguce dok su 95% stanovnika bili pesaci, dok su se svi automobili u Novom Sadu znali u'prste, dok su prestupnike znali svi, dok se stanovnistvo nije tako naglo menjalo i dok nisu ovladale nove tehnologije. Zamisli pandura koji pesice juri po svom bloku za prestupnicima koji mu beze skuterom u susedni blok...

    Uzgred, organizacije policije po opstinama je prekopirana iz evropskih i americkih sistema, nije to nasa izmisljotina.

    Smanjenje stopa nasilja se moze postici samo strogim kaznama koje se, ne mogu izbeci recimo zbog toga sto je junosa u timu nekog ozbiljnog krimosa a koji opet radi za nekog pandura ili politicara. Stroge visegodisnje kazne i bez izuzetaka.
  • Nespokoj

    09.10.2018 21:16
    Bilo nekad
    U istom ovom Novom Sadu gde policija dolazi post festum da vrši uviđaj, a nigde ih nema da zaštiti ili da spreči, nekada 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog veka milicionari u uniformi ili u civilu špartali su ceo dan i celu noć po svojim reonima i znali svaku bitangu i kabadahiju. J...š policiju koja (ne)otkriva, hoću policiju koja sprečava.
  • vracharac

    09.10.2018 18:22
    Koji Divlji zapad je taj vas Novi Sad. Tako nesto nema teorije da se desi na mom Vracharu.
    Pozdrav iz prestonice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika