Goranu Cvijetiću 18 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Žapca i podmetanje bombe pod službena kola Tomislava Bokana

Goran Cvijetić (42) iz Budisave danas je u novosadskom Višem sudu prvostepeno osuđen na 18 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Nebojše Tubića Žapca.
Goranu Cvijetiću 18 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Žapca i podmetanje bombe pod službena kola Tomislava Bokana
Foto: 021.rs
Cvijetić je optužen da je 9. maja 2012. godine ranio Žapca dok je sedeo u kafiću "Aleksandar" na Grbavici. On je tada iz automatskog oružja ispalio rafal u Tubića u trenutku dok je sedeo s prijateljima u bašti kafića-picerije. 
 
Cvijetić je optužen i za podmetanje bombe pod službeni "sitroen" Urbanizma, čiji je direktor tada bio Tomislav Bokan, lider pokreta "Dinara-Drina-Dunav". Tom prilikom, lakše je povređeno dvoje prolaznika i oštećeno desetak automobila. 
 
Za pokušaj ubistva Tubića, Cvijetić je osuđen na 15 godina, za podmetanje bombe na šest i za nedozvoljeno oružje na četiri godine zatvora, ali mu je izrečena jedinstvena kazna od ukupno 18 godina zatvora.
 
Goran Cvijetić imao pravo žalbe na ovu presudu.
 
Zamenik višeg javnog tužioca Zoran Jakovljević je ranije rekao da je izneta odbrana Cvjetića u suprotnosti  sa dokazima, što je odbrana Cvjetića negirala.
 
Podsetimo, Cvijetić je uhapšen u maju prošle godine.
  • 18 Advokat

    11.11.2018 07:40
    18 godina
    Što su zabranjeni mediji i novinari za Cvijeticevog advokata....traba građani da čuju drugu stranu da bi doneli zaključak da li je Cvijetic kriv.....
  • Mafija

    10.11.2018 15:32
    Kontravezna
    Kakav je to sud kad dileri droge donose presude i imaju uticaj na sud.....
  • Seljak

    09.11.2018 10:32
    Ssssss
    Cvijetic je nevin to se zna....namešteno mu je da bi se otmičari izvukli....otmica je teško delo za koje imaju jake dokaze....njega je otela policija i predala kriminalcima...
    Policajci odranije poznati policiji....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika