Vojvodina u kvalifikacijama za Ligu Evrope

Fudbaleri Vojvodine i ovog leta su na terenu izborili da igraju kvalifikacije za Ligu Evrope pošto su danas u Beogradu savladali Voždovac sa 2:0.
Vojvodina u kvalifikacijama za Ligu Evrope
Foto: D. Perišić

Strelci su bili Dušan Jovančić u 43. minutu i Nikola Trujić u 84. minutu.

Golovi su postignuti na sličan način. Najpre je pred sam kraj poluvremena Jovančić glavom zahvatio loptu koju je iz slobodnjaka u šesnaesterac uputio Meleg, a pred kraj susreta je i Trujić glavom savladao golmana Popovića, takođe posle centaršuta kapitena iz kornera. Gosti su bili za nijansu bolju, mada je i domaćin imao svoje prilike, ali je ponovo na golu crveno-belih odličan bio Rockov.

Novosađani su tako i definitivno obezbedili treću poziciju koja vodi u kvalifikacije, a ujedno su prekinuli neugodnu tradiciju na gostovanjima Voždovcu gde su u prethodnih šest utakmica imali svega dva remija i čak četiri poraza.

Da li će publika na Karađorđu ponovo gledati evropske timove zavisiće ipak i od finansijskih faktora, a ne samo od rezultata na terenu. Naime, crveno-beli još uvek nisu izmirili dug od 250.000 evra prema bivšim igračima, što je uslov UEFA da im izda licencu. Ipak, u klubu uveravaju da problema neće biti i da će sve biti regulisano do starta kvalifikacija koje počinju već krajem juna.

Sem Vojvodine u istim kvalifikacijama igraće i lučanska Mladost koja je danas savladala Napredak sa 3:2 i najverovatnije Crvena zvezda koja još uvek ima šansu za titulu, ali samo pod uslovom da Partizan u poslednjem kolu na svom terenu izgubi od Mladosti što je malo verovatno.

Svi rezultati 6. kola plej-ofa: Voždovac - Vojvodina 0:2, Radnički - Partizan 1:3, Javor - Crvena zvezda 0:3 i Mladost - Napredak 3:2.

Tabela: Partizan 55, Crvena zvezda 52, Vojvodina 40, Mladost 36, Radnički 32, Napredak 29, Voždovac 26 i Javor 22 boda.

U poslednjem kolu koje se igra u nedelju 21. maja sastaju se: Vojvodina - Javor, Partizan - Mladost, Crvena zvezda - Radnički i Napredak - Voždovac.

  • Novosadjanin

    17.05.2017 22:14
    A licenca?
    Otkud nam 250.000€?
  • Stara garda

    17.05.2017 21:10
    Danas nigde da se vidi ili procita kako igra Vosa, samo sta rade blizanci. Potpuno sumanuta Srbija gde se jedino prate Titovi drzavni projekti. Pa da li ste gledali juce Reding - Fulam, kako se navija za svoj klub. Tako je svuda, od Engleske do Hrvatske. Samo u debilnoj Srbiji UDBA i dalje truje naciju da postoje svega dva kluba. A nacija krezuba i nepismena. Ujedno hvala 021 sto se trudi i sto je novosadski iako je na ovom sajtu ponajmanje sporta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.