Bura u Vojvodini: Navijači tukli Trujića, otkaz trenera, Vuković tera Malbašića

Centarfor Vojvodine Nikola Trujić udaren je juče u svlačionici pesnicom u glavu nakon meča Ružomberok - Vojvodina.
Bura u Vojvodini: Navijači tukli Trujića, otkaz trenera, Vuković tera Malbašića
Foto: 021.rs

Kako piše Dnevnik, po završetku utakmice u Ružomberoku, u svlačionici Novosađana došlo je do nemilih scena. O tome je za ovaj list progovorio Trujić, koji je direktno bio u njih uključen.

- Sedeo sam u svlačionici nakon susreta, kada je, ni sam ne znam kako, grupa od oko desetak navijača Vojvodine tamo ušla. Kako im je to pošlo za rukom - ne znam. Reč je o prostoru u koji niko, osim samih igrača i funkcionera kluba, ne može da uđe. Predvođena Slobodanom Milutinovićem, ova grupa je ušla u našu svlačionicu, a Slobodan me je uhvatio za vrat i počeo da me gura. Optužio me je da sam se raspravljao s navijačima iako nikom ni reč na terenu nisam rekao. Potom me je drugi od njih, mislim da je reč o Milutinovićevom bratu, udario pesnicom u glavu. Tom prilikom mi je rečeno da navijači više neće da me trpe u timu, da više neću igrati, da se na tome neće završiti i da ću 'videti po povratku u Novi Sad' - ispričao je Trujić.

Kako kaže, u šoku je i dalje.

- Sigurno je to da više nisam fudbaler Vojvodine, pokupio sam stvari i vraćam se u Beograd. Ujedno, podneću tužbu i protiv FK Vojvodina, kao i protiv onih koji su me napali, a razmišljam da preko UEFA tužim i FK Ružomberok zbog ulaska u svlačionicu lica kojima tamo nikako nije bilo mesto. Ovo što se desilo treba da izađe u javnost, nikako ne sme da se krije, jer, ne daj Bože, ko zna šta još, pa i mnogo gore od toga, može da se dogodi. Ovakve stvari nisu prihvatljive da se dese ni u svakodnevnom životu, a kamoli na međunarodnoj fudbalskoj utakmici. Uglavnom, ne nameravam više da nosim dres novosadskog kluba, nema nikakvih prepreka da dobijem čiste papire i potražim novu sredinu, a i to ću, bude li zatrebalo, tražiti uz posredovanje UEFA.

U izjavi Blicu Trujić je dodatno pojasnio šta je prethodilo incidentu.

- Uvek posle utakmice idemo da pozdravimo navijače. Tako je bilo i u Ružomberoku. Neki od njih su počeli da galame, da nas vređaju, psuju i zvali su nas da priđemo bliže. Došao sam i uprkos salvama uvreda rekao da smo dali maksimum, ali nije nas htelo. Onda su krenuli još gore da nas ponižavaju. Kasnije su došli i u svlačionicu. Apelujem na sve organe da nas zaštite - zaključio je on.

Vuković: Zvezdice lete iz kluba

Prvi čovek kluba Dragoslav Vuković kaže da je čuo šta se dogodilo u svlačionici.

- Jedino što mogu da kažem jeste da takve stvari nikako ne smeju u sportu, samim tim ni u fudbalu, da se događaju. One najbolje govore sve o nama samima - rekao je Vuković za Dnevnik.

On je ujedno najavio radikalne promene u igračkom sastavu crveno-belih.

- Naše zvezdice idu napolje iz ekipe, jer je dosta više bilo njihove umišljenosti. Zapravo, nisu oni ni krivi, jer nemaju kvalitet, hoće, ali bolje ne mogu i ne umeju. Tu mislim na Malbašića, Trujića, Vukasovića, Jovančića. Potpuno ćemo se okrenuti koncepciji da od mladih igrača stvorimo ekipu koja će za dve godine igrati zapaženu ulogu u domaćem prvenstvu.

Pomenuti Malbašić je prošle sezone bio najbolji igrač Vojvodine, a i ovu je počeo odlično sa dva evrogola kojim je Vojvodina povela sa 2:0 protiv Ružomberoka.

Ostavka novog trenera

Ipak, posle sramnih dešavanja, trener Nenad Vanić koji je u klub došao pre svega sedam dana, podneo je ostavku. Kako piše Blic, on se solidarisao ne samo sa Trujićem, već i sa ostalim igračima koji su bili meta uvreda, kojima je i sam Vanić bio na udaru.

Novi trener novosadskog tima je prethodno izjavio da je povodom nemilih događaja već imao sastanak s predsednikom kluba Dušanom Mijićem i predsednikom Nadzornog odbora Dragoslavom Vukovićem.

- Rekao sam im da klub treba da se izjasni o svemu saopštenjem za javnost. Ovakvi događaji nemaju smisla i rekao sam to i momcima s kojima radim - kazao je on.

Razočaravajuć početak sezone

Podsetimo, Vojvodina je sinoć eliminisana već na startu kvalifikacija za Ligu Evrope od slovačkog Ružomberoka, a nemili događaji desili su se odmah nakon susreta. U Slovačkoj je inače, sem grupe od desetak novinara bila i grupa od stotinak navijača crveno-belih.

Novosadski klub je novu sezonu počeo veoma burno. Neposredno pred prvu zvaničnu utakmicu, odnosno meč sa Ružomberokom na Karađorđu, klub je na neuobičajen način napustio donedavni kapiten i jedan od najboljih igrača Dejan Meleg koji je otišao u Kajzerispor bez javljanja upravi. U tišini je novu sredinu našao i Aleksandar Paločević, a u ekipi više nema ni Siniše Babića.

Iako je Vojvodina dobila Ružomberok u Novom Sadu, odmah nakon susreta je otpušten trener Radoslav Batak, a doveden je malo poznati Nenad Vanić. Potom je usledio upad navijača u svlačionicu o kojem je progovorio Trujić.

  • Ko

    10.07.2017 14:56
    ih
    Ko ih poznaje mislim na tu "navijačku" grupaciju, umesto da su u zatvoru zbog distribucije i stavljanja u promet narkotika, nanošenja teških telesnih povreda..........oni su na tribinama i upravljaju klubom.
  • Exponto

    10.07.2017 14:19
    Gumeni, ti li si?
    Sloba..kljucevi? Kasnis koju dinu, razbu
  • Gane

    10.07.2017 08:07
    Razvijati sve iz kluba,a mnogima suditi i neke sigurno pohapsiti,pa se neće svaka šuša i krimos hvatati pozicija i raditi šta im volja sa klubom svetle tradicije i velikih legendi.Sve nebitni,nesposobni likovi,dileri,majmuni,koji loptu nisu znali pošteno da šutnu,samo onaj Mijić relativno,ali kao čovek nula,a tako i izgleda...Od onog potrčka kod izmena,do ekonoma očistiti klub,a najpre upravu i huligane bliske njima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.