Istraga protiv Vojvodine zbog napada na Trujića

Svetski sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro) zatražio je od Evropske fudbalske unije (UEFA) da pokrene istragu protiv Vojvodine i Ružomberoka.
Istraga protiv Vojvodine zbog napada na Trujića
Foto: 021.rs
Fudbalski sindikat je reagovao nakon što je fudbaler novosadskog kluba Nikola Trujić napadnut u svlačionici posle utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
 
Trujića su, po njegovim rečima, 6. jula u Slovačkoj, posle poraza od Ružomberoka i eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope u svlačionici napali navijači Vojvodine. On je rekao da je u incidentu učestvovalo desetak navijača, koji su ga uhvatili za vrat i udarili u glavu. 
 
- Sedeo sam u svlačionici nakon susreta, kada je, ni sam ne znam kako, grupa od desetak navijača Vojvodine tamo ušla. Kako im je to pošlo za rukom - ne znam. Reč je o prostoru u koji niko, osim samih igrača i funkcionera kluba, ne može da uđe. Predvođena Slobodanom Milutinovićem, ova grupa je ušla u našu svlačionicu, a Slobodan me je uhvatio za vrat i počeo da me gura. Optužio me je da sam se raspravljao s navijačima iako nikom ni reč na terenu nisam rekao. Potom me je drugi od njih, mislim da je reč o Milutinovićevom bratu, udario pesnicom u glavu. Tom prilikom mi je rečeno da navijači više neće da me trpe u timu, da više neću igrati, da se na tome neće završiti i da ću 'videti po povratku u Novi Sad' - ispričao je Trujić.
 
On je tada za Dnevnik rekao da će podneti tužbu protiv Vojvodine, kao i protiv onih koji su ga napali, a da razmišlja da preko UEFA tuži i Ružomberok zbog ulaska u svlačionicu osoba kojima tamo nikako nije bilo mesto. 
 
Ružomberok je na svom terenu u revanšu pobedio sa 2:0 i ukupnim rezultatom 3:2 eliminisao Vojvodinu.
  • Ns

    22.07.2017 17:53
    Realno to jesu navijaci Vojvodine ali kakve veze ima FK Vojvodina sa incidentom koji se dogodio u Slovackoj. Pravno gledano. Propust organizatora i slovacke policije. Moze da tuzi pojedinca licno ili slovake i to je to.... a FKV ce da tuzi njega zbog krsenja ugovora...
  • једнорог

    22.07.2017 13:21
    Већ сам питао, али да поновим: да ли је полиција обавила диван са бећарима који су напали Трујића, или нема потребе, јер су `од раније познати полицији`? Е, па сад ће и управа Војводине да се упозна са међународним полицијотима. А можда и њих `знају од раније`?
  • bris taton

    22.07.2017 11:45
    i onda se pitamo zasto evropljani zaziru od nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.