VIDEO: Spartak demolirao Vojvodinu na Karađorđu

Fudbaleri Spartaka ubedljivo su savladali ekipu Vojvodine na "Karađorđu" rezultatom 5:0 u 7. kolu Superlige.
VIDEO: Spartak demolirao Vojvodinu na Karađorđu
Foto: 021.rs
Pred oko 1.000 gledalaca u Novom Sadu, po dva gola za Subotičane postigli su Ivanović u 33. i 69. minutu, odnosno Nikolić u 54. sa bele tačke i 81. minutu, a mrežu Rockova zatresao je i Čečarić u samom finišu meča, tačnije u 88. minutu susreta.
 
Vojvodina je bila oslabljena, nisu igrali Filip Malbašić i Bogdan Planić, koji su pronašli nove klubove, a u prethodnom periodu činili su oslonac ekipe. 
 
Subotičani su došli do vođstva nakon nesporazuma između Alveša i Rockova. Brazilac je glavom gurnuo loptu iza leđa golmana Vojvodine, što je iskoristio Ivanović, sustigao je i prosledio u nebranjenu mrežu pa se na poluvreme otišlo sa minimalnom prednošću gostujuće ekipe.
 
Gosti su bolje započeli i drugo poluvreme, u kom je viđena prava goleada, ali na razočaranje navijača na Karađorđu. Sa 2:0 poveli su već nakon devet minuta drugog dela igre. Posle pasa u šesnaesterac Vojvodine, duel Babića i Abaza sudija Majo Vujović okarakterisao je kao jedanaesterac za tim iz Subotice, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Nikolić i tako povisio prednost svog tima.
 
U 69. minutu Glavčić je poveo loptu sa svoje polovine, prošao pored dvojice igrača Vojvodine i proigrao Nikolića, a on je sa gol-aut linije centrirao na drugu stativu, gde je Ivanović glavom sproveo loptu u mrežu. Od 72. minuta, crveno-beli su ostali sa igračem manje na terenu, pošto je crveni karton zbog prekršaja na sredini terena dobio Stefan Mihajlović.
 
U 80. minutu, Voša je mogla da smanji vođstvo protivnika, kada je Lakićević sa desne strane uputio oštar pas pred peterac Spartaka, a tamo Živković šutirao, ali je golman Ostojić uspeo da odbrani. Na drugoj strani, samo minut kasnije, Subotičani su postigli svoj četvrti gol na utakmici. Lakićević je želeo glavom da vrati loptu do Rockova, ali je Nikolić presekao taj pas i zaobišao golmana Vojvodine, te s lakoćom poslao loptu sa dva metra u nebranjenu mrežu.
 
Do kraja utakmice, lopta je više bila u posedu gostiju, a novi pogodak viđen je u 88. minutu. Udarac sa skoro 25 metara uputio je Čečarić i poslao loptu uz samu stativu gola Vojvodine, za konačnih 0:5 i težak poraz Vojvodine u vojvođanskom derbiju.
 
 
Vojvodina je inače do ovog kola imala samo jedan primljen gol.
 
- Ovo je previsok i katastrofalan poraz, ali najlakše je biti tužan, sagnuti glavu i pobeći od problema. Svi mi koji smo u klubu, sada treba da budemo jaki i izdržimo, tj. da vidimo da li možemo zajedno da se izdignemo posle ovog teškog poraza - rekao je trener crveno-belih Nenad Vanić.
 
Ostali rezultati: Zemun - Bačka 1:1, Voždovac - Mačva 0:2, Mladost - Borac 4:1, Napredak - Javor 2:1 i Radnički - Radnik 2:2. U nedelju igraju Crvena zvezda - Partizan od 19 časova.
 
Tabela: Crvena zvezda 15 i dve utakmice manje, Vojvodina 15, Spartak, Voždovac i Radnički po 14, Partizan 12 i dve utakmice manje, Napredak i Čukarički po 10, itd.
 
Zbog mečeva reprezentacije u kvalifikacijama za SP sledi pauza u prvenstvu, a za dve nedelje Vojvodina će Voša gostovati ekipi Voždovca.
  • fkv

    30.08.2017 14:23
    KARADJORDJE nasa kuca uvek bila i ostala
  • G

    30.08.2017 12:37
    @V - slobodno, ako za to postoji koncenzus građana odnosno njihovih predstavnika a ne odluka jednog usamljenog šizofrenog šoviniste koji zaista veruje da mu je neko dao pravo da određuje ko će šta i na koji način da radi u Vojvodini.
    Žalili ste se skoro na tuđu "uvredljivost" o izmišljenoj Vojvođanskoj naciji, a sada se vi vređate i štaviše nazivate "šokantnim" kada neko ko na to ima pravo naziva svoj stadion onako kako to želi. Kome je to "šokantno" osim vama kojem je jedino "šokantno" da još niste proterali Srbe iz Vojvodine pa vas "vređa" sve što je srpsko? Ko vam je i kada dao mandat da baš vi odlučujete o nazivu stadiona? Ne postoji onda nijedan vremenski kontinuitet ni davati ponovo naziv "Vojvodina", odnosno da se upotrebim vašom izvitoperenom, maloumnom logikom - u Novom Sadu ne postoji i ne sme postojati ništa primerenije od naziva "Novi Sad". Lečite se.
  • ALUMNI

    30.08.2017 11:21
    KARAĐORĐE
    Jevreji su ga takođe gradili pa im nije smetao naziv, a uskoro ćemo videti da li će ikome smetati kada ga Nenovosađani budu rušili........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.