Odbojkaši Vojvodine protiv Spartaka kreću u odbranu titule

Odbojkaši Vojvodine će utakmicom protiv Spartaka iz Subotice u nedelju, 15. oktobra na Spensu, krenuti u odbranu titule prvaka Srbije.
Odbojkaši Vojvodine protiv Spartaka kreću u odbranu titule
Foto: 021.rs
Voša sezonu počinje sa mladim timom, istim čovekom na čelu stručnog štaba, nešto izmenjenom upravom, sa dosta novih sponzora, ali i sa većim ambicijama. Plasman u grupnu fazu Lige šampiona i osvajanje duple krune jesu mete koje Novosađani predvođeni Nedžadom Osmankačom ciljaju u ovoj godini.
 
Ipak, sezona nije počela ona kako su poželili, pošto su u finalu Superkupa izgubili od Novog Pazara. Kako priznaju, poraz ih je otreznio i nagovestio da neće biti sami u prvenstvu, te da se moraju boriti za svaki bod u svakoj utakmici.
 
Šef stručnog štaba "crveno-belih" Nedžad Osmankač kaže da utakmicom protiv Spartaka, koji je povratnik u najviši rang takmičenja, počinje borba koja najduže traje.
 
"Prošle godine smo pobedili u toj borbi, vratili smo titulu državnog prvaka u Novi Sad i sada je to kamen temeljac za sve ono što želimo da uradimo u sezoni pred nama. Ne pravimo kompromise, svi znamo šta bi trebalo da uradimo u nedelju i izaćićemo na teren da to i pokažemo. Znamo šta su nam želje i ambicije, a ako budemo jedinstveni i ako budemo imali strpljenja i umeća, sigurno da to možemo da ostvarimo na terenu", poručio je Osmankač.
 
Novo ime u klubu je Dragoljub Zbiljić koji je postao potpredsednik Upravnog odbora OK Vojvodina. Zajedno sa njim došlo je i nekoliko sponzora što će osigurati finansijsku stabilnost kluba u narednom periodu. Po njegovim rečima, sportskom delu tima neće biti lako da ostvari sve ciljeve, ali se od njih očekuje da donesu rezultat.
 
Vojvodina ima jedan od najmlađih prvih timova u domaćem prvenstvu. Želja nove uprave je da zadrži igrače u klubu barem do 24 ili 26 godine, kako bi se više razvili. Sportski direktor kluba Nikola Marić ukazao je da je Vojvodina jedan od klubova od koje zavisi i reprezentacija Srbija. On se osvrnuo i na predstojeći meč protiv Spartaka navodeći da u subotičkoj ekipi igra nekolicina bivših članova novosadskog kluba.
 
"Ti igrači uvek daju maksimum želeći da dokažu da im je mesto bilo ovde. Potrebna je maksimalna koncentracija, a Vojvodina već ima kvalitet. Sada se profilišu tri kandidata za titulu u ovoj sezoni, a to su Novi Pazar, Crvena zvezda i Vojvodina. Ne treba zaboraviti ni Radnički iz Kragujevca. Naša misija je stvaranje rezultata, ali i afirmacija mladih igrača", dodao je Marić.
 
Za generalnog direktora Vojvodine Nikolu Salatića priča o zadržavanju titule je jedina moguća opcija.
 
"Vojvodina može da razmišlja samo o titulama. Ove godine igramo i na trećem frontu, a to je Liga šampiona, gde se u 3. kolu susrećemo sa francuskim Tuluzom. Nadam se da ćemo u tom dvomeču biti na visini zadatka, a možda i iznad našeg kvaliteta. Nama je cilj da OK Vojvodina bude nosilac srpske odbojke u narednom periodu, a to ćemo postići ako budemo igrali u grupnoj fazi Lige šampiona", zaključio je Salatić.
 
Prvu utakmicu u novoj sezoni Superlige Vojvodina igra u nedelju u Maloj sali Spensa protiv subotičkog Spartaka. Meč počinje u 18 časova. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport