Posle 20 godina košarkaši Vojvodine igraju pred Novosađanima u najvišem rangu

Košarkaši Vojvodine igraće prvi put posle dve decenije pred novosadskom publikom u najvišem rangu srpske košarkaške.
Utakmicom protiv Mladosti iz Zemuna koja se igra na Spensu u subotu, 21. oktobra, košarka se vraća u Novi Sad, poručuju u KK Vojvodina. 
 
Povratnik u najviši rang takmičenja ima tim u kojem se veći broj igrača rodio kada je i ovaj klub poslednji put igrao u Košarkaškoj ligi Srbije. Prosek godina igrača Vojvodine je 21,2 godine. 
 
Najmlađi su bili i dok su igrali u nižem rangu, ali su se igrači odlično nosili sa pritiscima i nisu skrivali ambicije. Kako kaže trener Filip Socek, ambicije se ne kriju ni ove godine.
 
"Najmlađi smo u ligi, ali se mi iza toga ne krijemo. Igramo kod kuće, nema tu puno tajni. Sami sebi smo najbitniji i znamo šta bi trebalo da radimo. Tako smo se uvek ponašali. Mogu samo da najavim dobru prvenstvenu utakmicu. Posle 20 godina Vojvodina igra ovaj rang takmičenja i pozvao bih publiku da dođe da podrži ove mlade momke, jer su oni to zaslužili. Daćemo sve od sebe da Spens za sve koji dolaze ovde ostane neosvojiva tvrđava", poručuje Socek.
 
U samoj pripremi za utakmicu pojavile su se prepreke, pošto Košarkaški savez nije imao statistiku niti snimak poslednje utakmice ekipe Mladosti. Međutim, po Socekovim rečima, njegov stručni štab je skupio dovoljno informacija o protivničkom timu i spremni ulaze u meč.
 
Na pitanje da li oseća pritisak zato što će posle dve decenije igrati u najvišem rangu domaće košarke pred Novosađanima, Socek odgovara da su navikli da funkcionišu pod pritiskom.
 
"Konkretno zbog predstojećeg meča ne postoji pritisak, ali ga mi sami sebi namećemo. Mislimo da samo tako ovaj mladi tim može da napreduje", dodaje trener Novosađana.
 
Centar Vojvodine Teodor Atanasov poručio je da, ukoliko tim bude nametnuo svoju igru od samog početka, nema razloga za brigu.
 
Utakmica između Vojvodine i Mladosti igra se u maloj sali Spensa, u subotu, 21. oktobra sa početkom u 19.30 časova.
 
Inače, sledeće godine KK Vojvodina će proslaviti 70 godina postojanja. Prošle godine, jedna vest koju su preneli beogradski mediji izazvala je pravu konfuziju u košarkaškoj javnosti navodeći kako se gasi KK Vojvodina. Ne znajući, ti mediji su u stvari preneli saopštenje veštački napravljenog kluba koji je u svom imenu imao ime Vojvodina i tako funkcionisao poslednjih 16 godina. O tome višemožete čitati OVDE.
  • Limanac

    20.10.2017 22:18
    VOŠA
    Prošlu sezonu je Voša junački izgurala ,bez sponzora ,sa minimalnim parama .Ali imala je ove talentovane momke i trenera (koji je proglašen za najboljeg trenera lige) ,koji je uspeo da motiviše ove mlade igrače ,da izvuče iz njih maksimum ,da ih pametno vodi iz pobede u pobedu i dovede u prvu ligu.Da li će to biti dovoljno i za taj viši rang ? Da li je moguće da u ovom gradu nema nekoga ko prepoznaje taj kvalitet i entuzijazam i ceni ogromni rad, pa da materijalno podrži ove mlade momke i njihovog mladog i ambicioznog trenera ,pa da naša STARA IZVORNA VOJVODINA opet bude IME u srpskoj košarci.
  • Vuk

    20.10.2017 21:41
    Очекујем да напунимо малу салу СПЕНСА и дамо веар у леђа овом младом тиму и њиховом тренеру .
  • Zbogom pameti

    20.10.2017 18:18
    Tesko da ce bilo sta biti od ove vojvodine ako u skorije vreme ne dobije bilo kakvig sponzora...
    Opstala j e na entuzijazmu jednog coveka..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.