Voša slavila u napetom meču protiv Beovuka

Košarkaši Vojvodine su u napetom meču savladali ekipu Beovuka rezultatom 92:91 u 11. kolu Košarkaške lige Srbije.
Voša slavila u napetom meču protiv Beovuka
Foto: 021.rs
Novosađani su na gostovanju u Beogradu zabeležili petu pobedu u prvenstvu, kojom su preuzeli deveto mesto na tabeli upravo od Beovuka.
 
Utakmica je bila neizvesna, smenjivala su se vođstva, ali su na kraju ipak izabranici Filipa Soceka upisali nove bodove. Meč su bolje otvorili domaćini, prvu četvrtinu su dobili sa 22:10 čime su napravili veliku prednost, koju su Novosađani praktično do kraja meča "jurili".
 
Već u drugoj četvrtini "crveno-beli" su pokazali da su tim koji može da se nosi sa rivalom. Upisali su 27 poena, pa se na pauzu otišlo s rezultatom 46:37 u korist domaćina.
 
Novosađani su bolje ubacivali za tri poena, što im je pomoglo da u drugom poluvremenu smanje prednost, a potom i preokrenu rezultat. Treću četvrtinu uzela je Voša rezultatom 26:21. 
 
U poslednju četvrtinu utakmice ušlo se rezultatom 65:63 za Beovuk, pa se utakmica odlučivala upravo u poslednjim minutima. Novo slavlje Novosađanima doneo je Dejan Janjić koji je šutom za tri poena osigurao nove bodove Vojvodini. On je u poslednjim trenucima meča mogao da uveća prednost, ali je promašio dva slobodna bacanja, pa je konačni rezultat ostao 92:91 u korist tima iz Novog Sada.
 
Upravo je Janjić bio najrazigraniji u redovima "crveno-belih", te je upisujući novih 25 poena nastavio da "cementira" svoju poziciju najboljeg strelca lige. U suprotnom taboru najefikasniji je bio Matijašević sa 19 poena.
 
Vojvodina je u 11. kola prvenstva dala 977 poena, po čemu ima drugi najefikasniji napad u šampionatu, odmah iza Metalčevog. Međutim, razlog zbog kojeg je novosadski tim trenutno deveti na tabeli, a ne pri vrhu, jeste slaba odbrana. Primili su čak 995 poena, najviše od svih timova u Košarkaškoj ligi Srbije.
 
U ostalim utakmicama 11. kola KLS-a: Metalac - Spartak 95:78, Dinamik - Borac 73:69, Vršac - Zlatibor 102:74, Radnički - Beograd 76:75, Dunav - Tamiš 80:90.
  • Агрегатор

    11.12.2017 15:45
    У суботу од 20ч против Спартака, до надам се нове победе! Све честитке тренеру, стручном штабу и наравно играчима на победи!!!
  • NS

    10.12.2017 17:05
    MA BRAVO ,BRAVO Č E S T I T A M !!!!
    Ovakve pobede su najsladje ! Nedao nam bog takvih poraza ,nikada .
    Naravno ,i ja volim utakmice sa puno koševa ,pa ja zato i idem da gledam .I volim brate kad uleti njeno veličanstvo TRICA !!!
    Momci su izgubili samo prvu četvrtinu ,verovatno im je trebalo malo više vremena da udju u svoj ritam ,kad su igrali u izmenjenom sastavu .Do sada smo se samo pitali šta je sa Stojačićem (vidim da je u gradu) a sad i šta će biti sa Jovišićem ? Oćemo li odigrati jednu utakmicu u kompletnom sstavu .Ali ,i ovako MI SMO CAREVI !!!!
    NAPREED VOŠA !!!!
  • Limanac

    10.12.2017 15:04
    Bravo DEČACI !!!Bravo SOCEK !!! Pola koša a vredna 2 velika boda ,kao kuća !!!Da li ste svesni koliko smo bili hendikepirani neigranjem Jovišića ,bolešću Bjelice ...al to je ta igra ,to je želja ...to je borba do poslednjeg sekunda,do poslednjeg daha ..to je VOŠA !!!!
    Prihvatam da ne gledamo svi isto na broj primljenih i datih koševa .Ja sam od onih što ne volim da gledam utakmice u kojima ekipe daju po šezdesetak koševa.Kad igraš tako lepršavo i agresivno ,kao Voša,moraš i primiti dosta koševa .Ali sa druge strane ,mi smo samo od Borca u Cacku izgubili sa dvocifrenom razlikom.I taj rezultat nas ustvari stavlja na deveto mesto .Od 7-10 mesta su ekipe sa skorom 5 pobeda -6 poraza.
    Trenutno naši dečaci igraju utakmicu 9 kola juniorske lige protiv Dinamika u Beogradu a sinoć su igrali prvoligašku utakmicu i dali svoj doprinos ovoj VELIKOJ pobedi.
    SRETNO danas i u buduće VOŠI I NJENIM KLINCIMA


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.