Lider pao na Spensu, Voša slavila u dramatičnoj završnici

Košarkaši Vojvodine savladali su večeras u Novom Sadu ekipu čačanskog Borca rezultatom 98:97 u 14. kolu Košarkaške lige Srbije.
Lider pao na Spensu, Voša slavila u dramatičnoj završnici
Foto: S.K.

Pred punim tribinama u Maloj dvorani na Spensu, crveno-beli su do pobede došli košem Dejana Janjića šest sekundi pre kraja, da bi u poslednjem napadu Marinović pogodio samo obruč za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Iako je Borac do ovog kola bio lider na tabeli i samim tim favorit, ekipa Filipa Soceka je od samog starta pokazala da im u Novom Sadu neće biti lako. Uz fantastičnu publiku koja je ispunila tribine, uspeli su da ponovo slave na Spensu i učine još jedan korak ka plasmanu u Superligu.

Od samog starta bilo je vidljivo da će meč biti ujednačen, nijedna ekipa nije uspevala da stekne ozbiljniju prednost, pa je Borac na poluvreme otišao sa tri poena prednosti. Zbog dva brza faula najbolji igrač crveno-belih Dejan Janjić praktično je bio neupotrebljiv, ali i prilično indisponiran do samog finiša. Zato su odgovornost na sebe preuzeli u ključnim momentima Branković, Čabrilo i pre svih Prica.

U trećoj deonici upravo je ovaj trio omogućio domaćem timu da dođe na deset poena viška, ali su zbog nekoliko neshvatljivih početničkih grešaka brzo dozvolili gostima da u poslednjoj deonici izjednače i potom pređu u vođstvo. Usledila je rezultatska klackalica, a u poslednjem napadu Vojvodina je uz malo sreće uspela da dođe do vrednog trijumfa.

Najefikasniji je bio Branković sa 18 poena, Čabrilo i Janjić su ubacili po 15, Prica 14, Atanasov 13, a Bjelica 10 poena. S druge strane, najviše se istakao Marinović sa 19 koševa.

Vojvodina je sada na osmoj poziciji sa sedam pobeda i isto toliko poraza, a u narednom kolu gostovaće u Zemunu ekipi Mladosti koja ima identičan učinak.

  • Pera Podbara

    15.01.2018 22:23
    Plate
    Platite ovu decu nemaju ni za kiflu.
  • Dzoni bonboni

    14.01.2018 23:40
    Bravo momci
    Odlicna partija nasih kosarkasa,mogli bi i na gostovanje neko otici da bodrimo vosu.Treba organizovati sendviče,sokove i vodu da masa ne bude gladna i zedna.
  • G. Lukić

    14.01.2018 22:57
    Šone Ginis
    Nekice cat imam info da si se pretvorio sinoć u Heineken pivo na proslavi pobede K K Vojvodine ali neka si, pevao si kao Slavuj na tribini, bravo!
    Vidimo se na kafi i ratluku pred sledeću tekmu naše VOŠE !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.