Odbojkaši Vojvodine u sredu dočekuju Rešoviju, potrebna pomoć publike

Odbojkaši Vojvodine ugostiće ekipu Rešovije u osmini finala CEV Kupa u utakmici koja se igra u sredu, 17. januara, u Velikoj sali Spensa.
Odbojkaši Vojvodine u sredu dočekuju Rešoviju, potrebna pomoć publike
Foto: 021.rs
Nakon uspešno savladanog ukrajinskog Barkom Kažanja, pred Novosađanima je jedan od najjačih timova poljskog prvenstva. U Vojvodini su svesni da je rival ozbiljan, te ovaj susret upoređuju sa onim protiv Tuluza u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zbog čega ističu da će njihov adut biti publika.
 
Šef stručnog štaba Nedžad Osmankač poručuje da je važno da "crveno-beli" od početka uđu agresivno i pobednički u utakmicu, bez obzira na kvalitet protivnika.
 
"Naš zadatak je da 150 odsto srca ostavimo na terenu i da pokušamo da iskoristimo neke njihove slabosti koje smo uočili, te da to pretvorimo u našu kvalitetnu igru. Ono što očekujem je da svi daju sve što mogu i isto tako očekujem da Spens bude taj tas na vagi koji će da nam pomogne da u jednoj bici sa velikim rivalom izborimo dobar i pozitivan rezultat", kaže Osmankač.
 
Rešovija se trenutno nalazi na četvrtom mestu poljskog prvenstva, a u šesnaestini finala CEV Kupa eliminisali su finski Rovanijemi. U Voši navode da u poljskom klubu igra veliki broj reprezentativaca, ali i kvalitetnih stranaca. Zbog toga sportski direktor kluba Slobodan Boškan smatra da pobediti Poljake neće biti nimalo lako. 
 
"To je ekipa koja igra zapaženu ulogu u poljskom prvenstvu, a do pre dve-tri godine su se ravnopravno borili i osvajali prvo mesto. Ove godine su neznatno slabiji, ali to ne umanjuje njihov kvalitet. Oni su veoma zahtevan i ozbiljan protivnik, ali mi nastavljamo da negujemo pobedničke ambicije, bez obzira na to da li je u pitanju domaće prvenstvo ili Evropa", dodao je on.
 
Bloker Radiša Stevanović i primač Miran Kujudžić saglasni su da će veliki faktor u krajnjem rezultatu biti publika.
 
"Rešovija je protivnik za veliki respekt. Verujem da ako nama bude dan, a motivacija sigurno neće izostati, kao i uvek kad igramo pred našom publikom, mislim da možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Nama će mnogo značiti publika koja će nam biti vetar u leđa da pokušamo da napravimo nešto slično kao i protiv Tuluza", zaključuje Kujundžić.
 
Ulaz na utakmicu protiv Rešovije je slobodan, a karte će se deliti u sredu od 16.30 časova na blagajni Spensa. Meč osmine finala igra se u Velikoj sali sa početkom u 18 časova.
  • Neša

    16.01.2018 16:15
    Dolazim da navijam, odmorio sam..
  • White Power

    16.01.2018 15:55
    Ne dramiti
    Nije Rešovija ni blizu kluba koji je bila do pre 2-3 godine.
    Nemaju više Ivovića, Novakovskog, Kureka, Ingnačaka, etc. i ne treba ih favorizovati.
    Značajno su slabiji tim nego 2012/13/15 kada su osvajali šampionat Poljske.
    Okosnicu igre čini im Nemac Šops, koji je i sam već prilično vremešan.
    Samo punom snagom i uz prednost domaćeg terena, pobeda uopšte nije daleko.
  • Cane liman

    16.01.2018 13:54
    Moja cerka od 6 godina ija stižemo.... ajmo Vošo..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.