FOTO, VIDEO: Zvezda preko penala do pobede na Karađorđu

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od Crvene zvezde rezultatom 2:1 u 26. kolu Super lige Srbije.
FOTO, VIDEO: Zvezda preko penala do pobede na Karađorđu
Foto: 021.rs
Oko 7.000 gledalaca na Karađorđu imalo je priliku da vidi uzbudljiv meč, a prvi gol pao je već u drugom minutu. Pobedu Crvenoj zvezdi doneli su Donald i El Fardou, dok je gol za Vojvodinu upisao Eze. 
 
Rođendansko slavlje Novosađana, povodom 104. rođendana kluba, nije trajalo dugo. Već u drugom minutu igre, nakon izvedenog kornera, loptu ka golu Rockova uputio je Radonjić. Golman Rockov nije uspeo da primiri taj udarac, a loptu u mrežu je prosledio Donald. 
 
Prvu ozbiljniju priliku novosadski tim imao je u 11. minutu. Nakon ubačaja po desnoj strani, ka golu Borjana šutirao je Subotić, ali je taj udarac izblokirao Stojković. 
 
Nakon 19 minuta i 14 sekundi igre, publika je imala priliku da vidi vatromet, kojim je obeležen 104. rođendan Vojvodine. Međutim, u ovom delu igre mnogo više razloga za slavlje imali su navijači beogradskog tima.  
 
 
Vojvodina polako dolazi do sigurnije igre, napada, i pokazuje da može da parira klubu koji je ove sezone dogurao do šesnaestine finala Lige Evrope. Međutim, nema konkretne akcije koja bi ugrozila gol gostujućeg tima. Svoje prilike ima i Crvena zvezda, pa je tako u 26. minutu odličan slobodnjak izveo Radonjić, ali je dobro intervenisao Rockov. 
 
Dva minuta kasnije pripretio je i Arsić, ali njegov udarac odlazi iznad prečke golmana Novosađana. U ovom delu igre inicijativu imaju Beograđani, igraju veoma visoko, pa je pritisak na igrače domaćeg tima sve veći.
 
Poslednju ozbiljniju priliku u prvom poluvremenu, u 42. minutu, imali su domaćini. Eze je uputio pas do Mihajlovića. Napadač Vojvodine je šutirao, ali nedovoljno precizno, pa je lopta otišla pored stative Zvezde.
 
U drugom poluvremenu, publika, kao i radnici koji su sa gradilišta tržnog centra "Promenada" posmatrali utakmici, mogli su da vide nešto dinamičniju igru. U 52. minutu ponovo Eze upošljava Mihajlovića, koji još jednom šalje loptu pored gola Borjana.
 
Sredinom drugog dela meča, Vojvodina se ponovo budi i prelazi na polovinu protivnika. Iako napada, problem pravi završnica, a Mihajloviću, koji se nekoliko puta našao u prilici da da gol, to jednostavno nije išlo za rukom. Vojvodina je tako imala priliku za izjednačenje u 71. minutu, ali je centarfor Novosađana nespretno šutirao. 
 
Veliko slavlje za navijače domaćeg tima došlo je u 73. minutu. Jovančić upućuje dobar pas ka Mihajloviću, koji promašuje loptu. Potpuno sam se našao Eze, koji je bez problema savladao Borjana. Nakon gola Vojvodine ponovo je usledio veliki vatromet.
 
U drugom poluvremenu prave se prve izmene u oba tabora. U timu Vojvodine Mesarović menja Subotića, a Zličić Mihajlovića. U redovima gostiju u igru ulazi El Fardou umesto Pešića, Srnića menja Adžić. 
 
Zvezda sve više napada i ponovo preuzima terensku inicijativu. U 83. minutu sudija Šegrt dosuđuje penal za Beograđane, kada je u šesnaestercu Vojvodine pao Radonjić. To je izazvalo proteste igrača Vojvodine i navijača, koji su smatrali da nije bilo kontakta sa igračem domaćeg tima. Priliku za gol dobio je El Fardou. Afrički fudbaler šalje loptu u desni ugao, a Rockov se baca u suprotnu stranu. 
 
Do kraja utakmice nije bilo značajnih prilika, Rodić dobija žuti karton zbog oštrog starta, a Arsić zbog prigovora. 
 
 
Posle ovog poraza Vojvodina ostaje na osmom mestu, dok je Crvena zvezda i dalje sigurna na čelu tabele sa 69 bodova. Iza nje je Partizan sa 14 bodova manje. 
 
U ostalim utakmicama 26. kola sastali su se: Bačka - Radnik 4:2, Borac - Čukarički 2:2, Voždovac - Mladost 0:0, Javor - Radnički 1:3, Mačva - Napredak 1:0, Spartak - Zemun 1:2, Partizan - Rad 3:1.
 
Vojvodina u narednom kolu, koje se igra 11. marta, gostuje ekipi Mladosti.
  • Andrija Šrek

    08.03.2018 15:15
    ...
    Čovek se, dobro se vidi, OKLIZNUO i pao...penal!
    Uostalom, a zašto bi u fudbalu bilo drugačije nego u ovoj državi, gde je samo važno brže, jače, bolje prevariti, obmanuti, ukrasti a ne pošteno steći. I kako onda objasniti mladim ljudima da u sportu pobeđuje kvalitetniji tim, kako ih motivisati da treniraju, ko da im budu uzori?
    Eto, tako se sve urušava...
  • Zoks

    08.03.2018 11:47
    Okupacija grada okupacija klub
    Ćutiš upravo Voše, ćutiš pi... SPS SNS
  • Toma

    08.03.2018 11:34
    Detoš
    Nemojte se svađati !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.