Duško Nikolić novi trener OK Vojvodina

Duško Nikolić postavljen je za novog šefa stručnog štaba Odbojkoškog kluba Vojvodina.
Duško Nikolić novi trener OK Vojvodina
Foto: 021.rs
Mladi stručnjak je sa aktuelnim prvakom države potpisao jednogodišnji ugovor. Nikolić na mesto trenera Vojvodine dolazi umesto Nedžada Osmankača koji je sa "crveno-belima" ove sezone odbranio titulu državnog prvaka, ali je Upravni odbor kluba odlučio da mu ne produži ugovor.
 
Nikolić na klupu Vojvodine dolazi kao pomoćnik selektora reprezentacije Srbije Nikole Grbića. Sa Crvenom zvezdom osvojio je čak 11 trofeja, a osim beogradskog tima vodio je i francuski Šomon, te grčki Finikas. Prošle sezone je vodio Partizan koji je uveo iz Prve lige u Superligu. 
 
Novi šef stručnog štaba na svom predstavljanju kaže da zna u kakav je klub došao.
 
"Znam gde sam došao, šta hoćemo, smatram da sam dovoljno iskusan i da imam dovoljno kvaliteta da uložim sebe u ovaj projekat i da dođemo do zajedničkog cilja. Gde god sam radio davao sam celog sebe i mogu da se pohvalim da je bilo uspeha i rezultata. Ja imam energiju koju želim da prenesem na momke sa kojima ću raditi i na ceo klub. Smatram da to može da to bude jako dobar spoj i ne bih se hvatao ovog posla da nisam siguran u dobru energiju i dobre odnose koje želim da uspostavim sa svima", poručuje Nikolić.
 
  
 
Ko će sedeti na klupi uz Nikolića tek treba da se odluči. Po njegovim rečima, poznaje ljude koji su činili dosadašnji stručni štab, te želi da razgovara sa svakim ponaosob. 
 
Predsednik Upravnog odbora Vojvodine Dragoljub Zbiljić poručio je da ciljevi novosadskog kluba ostaju nepromenjeni - napadaju se svi trofeji. Pred novim trenerom je i zadatak da uvede klub u Ligu šampiona, a ideja je, kako kaže Zbiljić, da Vojvodina postane reprezentacija u malom.
 
U narednom periodu će se odlučivati i o pojačanjima, a u klub su već stigli iskusni Ivan Kostić i Goran Škundrić.
 
Sportski direktor Novosađana Slobodan Boškan navodi da je za ekipu Vojvodine važno da ima spoj mladosti i iskustva.
 
"Važno je da imate Ivana kao iskusnog dizača, Škundrića kao iskusnog libera, ako bismo uspeli da dovedemo još jednog iskusnijeg korektora, mislim da bi ta trojica igrača bila veoma važna da uz njih mladi momci sazrevaju igrajući u domaćem prvenstvu, a pogotovo u Evropi", zaključuje Boškan.
  • sns

    08.05.2018 10:33
    vucevic
    zbiljicu vracaj se u fk vosu jer ovo sto se desava je propast molim te vrati se ------------------.
  • White Power

    08.05.2018 02:08
    Zemlja budala
    Doslovce OTERATI coveka koji je posle toliko godina praznog hoda vratio trofej prvaka drzave u Novi Sad i sledece godine ga odbranio, klasican je primer politikantske svinjarije u sportskom klubu.
    Tako biva kada "pametan ucuti, budala progovori, a fukara se obogati".
  • Vojvosadjan

    07.05.2018 21:53
    @mile zlojeb
    Primač. Mita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.