Vošini asovi nadigrali tim FIFPro, humanost pobedila

Humanitarni meč "Asovi za decu" između bivših asova FK Vojvodina i članova FIFPro odigran je danas na "Karađorđu", a u prijateljskom nadigravanju slavili su nekadašnji Vošini igrači rezultatom 2:1.
Akciju je podržalo oko 2.000 gledalaca, koji su kupovinom ulaznice i slanjem SMS poruke na broj 8495, mogli ponovo da vide igrače koji su nekada nastupali za "staru damu".
 
Pred početak utakmice, predsednik evropskog ogranka Sindikata profesionalnih fudbalera i nekadašnji igrač Vest Hem junajteda Bobi Barns je osnivaču organizacije "Zajedno za život" Jovanu Simiću uručio ček na 10.000 evra, koji će biti iskorišćen za pomoć deci kojoj je potrebno lečenje i kojoj ova organizacija u kontinuitetu pruža svesrdnu i iskrenu podršku.
 
Početni udarac na meču izvela je Teodora Milić, a nakon toga simbolično je pušteno 30 belih golubova. 
 
Domaća publika obradovala se već u 14. minutu kada je Krivokapić poveo loptu i proigrao Milana Jovanovića. Lane je potom odigrao pas do Petra Puače, koji je zatresao mrežu FIFPro tima. 
 
Svega nekoliko minuta kasnije, gosti su, preko Leonea izjednačili rezultat. Do vođstva Vošini asovi su stigli u 62. minutu, a strelac je bio sadašnji sportski direktor kluba Saša Drakulić.
 
Mogli su "crveno-beli" da povedu i sa 3:1. Milan Jovanović je sjajno prošao nekoliko igrača FIFPro, nakon čega je oboren u šesnaestercu. Ipak, nekadašnji reprezentativac Srbije nije bio precizan sa bele tačke.
 
U 84. minutu, simbolično kao znak podsećanja na SMS broj 8495, utakmica je prekinuta, nakon čega su svi prisutni na stadionu poslali poruku za pomoć deci kojoj je pomoć najpotrebnija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport