Poraz košarkaša Vojvodine za kraj sjajne sezone

U poslednjem ovosezonskom meču, duelu 10. kola Superlige, košarkaši Vojvodine su večeras na Spensu izgubili od Dinamika 87:66.
Poraz košarkaša Vojvodine za kraj sjajne sezone
Foto: 021.rs

Novosađani su odigrali izuzetno loše prvo poluvreme i već tada je bio jasan konačan ishod susreta. U prvoj četvrtini ubacili su svega šest, a do kraja druge deonice ukupno 20 poena, a gosti duplo više pa su kasnije relativno lako održali prednost.

U crveno-belom sastavu po 16 koševa ubacili su Atanasov i Zarić, 14 je dao Janjić, dok je u Dinamiku najbolji bio Stevanović sa 25 poena.

Novosađani svakako mogu da budu ponosni na postignuto tokom minule sezone. Posle dve decenije vratili su se u Prvu ligu i kao najmlađi tim šampionata uspeli da izbore i Superligu.

U grupi sa izuzetno jakim rivalima nedostajalo im je iskustva, ali ne i hrabrosti pa su uz malo sreće možda mogli i do četvrte pozicije koja vodi u razigravanje. Ipak, za to im je trebalo bar obezbediti fer suđenje u nekim važnim duelima, a to nisu imali.

Zabeležili su dve pobede u deset mečeva, a dva igrača su se po statistici izdvojila - Dejan Janjić je treći strelac po prosečnom broju postignutih poena, a Nikola Silađi drugi skakač Superlige.

Treba dodati da se šampionat nastavlja četvrtfinalnim duelima, a za titulu će se boriti Zvezda - Vršac, Partizan - Mega, FMP - Zlatibor i Borac - Dinamik.

  • NS

    17.05.2018 19:33
    Prvenstveno ČESTITKA SVIMA KOJI SU DOPRINELI OVOM USPEHU !!!!!

    Nisam stigao sinoć da se oglasim ,evo me danas .drago mi je što se javljaju ljudi da čestitaju i sve je lepo rečeno ,ne bi da se ponavljam ,ali me šokirao komentar ovog Miće Siće .Šta čovek napisa i osta živ.Šta je želeo ovim komentarom da kaže .A da se ugasi tim sa 70 godina tradicije ,koji opstaje sa pararma koje im daje grad ,kao što daje svim sportskim klubovima ,kakvi crni fondovi ,koje su to gluposti .Ne samo da smo bili najmladja ekipa već smo i sa najmanjim budžetom .Te nesretne pare i jesu jedini pravi problem i svaka čast Jovančeviću što je održao klub da se ne ugasi i Soceku što ima načina da motiviše igrače da se ovako srčano bore a nema načina da ih za to adekvatno nagradi .Utoliko je OVAJ USPEH JOŠ VEĆI I DRAŽI !!!!
    SVAKA ČAST !!!!
  • Mica

    17.05.2018 09:08
    Sica?
    Moze li se znati koliki je ukupan trosak (dvorana, odrzavanje, troskovi takmicenja, stipendije, plate, treneri, funkcioneri, crni fondovi, ...), za ovaj nesvakidasnji poduhvat?
  • hari

    17.05.2018 00:19
    Čestitke svima .igračima ,stručnom štabu ,upravi ....to se podrazumeva al ovaj put čestitam i ovom portalu na ovako afirmativnom tekstu na kraju ove uspešne sezone .da ste pohvalili ovu našu mladost , Postigli si iznad sojih mogućnosti i kvaliteta .Svaka čast i još jednom ČESTITAM !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport