Voša sezonu počinje protiv Mladosti, novi tim još neuigran

Fudbaleri Vojvodine dočekaće u petak 20. jula na "Karađorđu" ekipu Mladosti iz Lučana u prvom meču nove sezone Superlige Srbije.
Voša sezonu počinje protiv Mladosti, novi tim još neuigran
Foto: 021.rs
Posle Svetskog prvenstva u Rusiji, ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu, vraćaju se u srpsku fudbalsku realnost. 
 
Vojvodina u novu sezonu ulazi sa starim ambicijama, a to je plasman u kvalifikacije za evropska takmičenja. Međutim, u prelaznom roku klub je doveo praktično celu novu postavu, a otišlo je nekoliko standardnih igrača iz prošle sezone. 
 
Zbog toga publiku na tribinama ne bi trebalo da začudi ukoliko u petak na teren izađe osam ili devet igrača koji nisu nosili Vošin dres u prošloj sezoni. Dok "Stara dama" ima novi podmlađen tim, ekipa Mladosti iz Lučana, prošlogodišnji finalista Kupa Srbije, nije značajno menjala svoj igrački kadar.
 
Po rečima šefa stručnog štaba Vojvodine Aleksandra Veselinovića, reč je o jednoj od iskusnijih domaćih ekipa koja igra izuzetno takmičarski. 
 
"Za razliku od njih mi smo potpuno nova ekipa i po licima igrača koji će da istrče na teren i po nečemu drugom. Tako da nas očekuje jedna interesantna utakmica. Svaki početak je sazdan od neizvesnosti i velikog motiva. Osnovni cilj je da pobedimo. O tome da će ekipa biti motivisana i borbena ne treba ni da pričamo. Mi smo selekciju ove ekipe u pripremnom periodu rešavali u hodu i rekao bih da smo možda malo i zakasnili sa okupljanjem. Još uvek nismo popunili selekciju, samo poslednjih sedam dana smo u nekom punom sastavu", navodi Veselinović.
 
Da Voša možda neće biti u punom pogonu protiv Mladosti svedoče reči i Veselinovića o pripremnom periodu. Tako pojedine novajlije na pripremnim utakmicama nisu stigle ni da upamte imena svih svojih saigrača, dok klub do pre mesec dana nije imao formiranu nijednu liniju tima - ni odbranu, ni vezni red, ni napad.
 
"U hodu smo dovodili igrače, ali su oni bili različite spremnosti. Neki su bili zapušteni, van trenažnog procesa, neki su dolazili iz trenažnih procesa drugih klubova i tek poslednjih dana smo uspeli da ih spajamo u kolektiv. U ovom momentu, veoma teško je reći da li će nam za ono što želimo biti potrebno još nedelju, dve ili tri. Mislim da bi nam odgovaralo da prvenstvo počinje nedelju dana kasnije, ali nemamo izbora. Moramo da se povinujemo, damo svoj maksimum i budemo pozitivni u svemu tome", zaključuje Veselinović.
 
U Vošu je već stiglo 10 novih igrača, a danas su predstavljena još dvojica, napadač Damjan Gojkov (20), koji je stigao iz Crvene zvezde i doskorašnji čuvar mreže Sinđelića Nikola Simić (21).
 
Prvo kolo sezone 2018/19 značajno je i po tome što će Novi Sad prvi put posle više od pola veka imati dva svoja predstavnika u najvišem rangu domaćeg šampionata. Proleter sa Slane bare će sezonu startovati nedeljnim gostovanjem Radničkom u Nišu.
 
Utakmica između Vojvodine i Mladost počinje u 20 časova. Ulaznice će se naplaćivati po ceni od 300 dinara za zapadnu, 200 za istočnu i 100 dinara za severnu tribinu. 
  • Lale ex-Copacabana

    20.07.2018 07:48
    Vule, Vesko, so long, suckers... Vraćam se svojoj jedinoj pravoj ljubavi - FKV!
  • Cane liman

    20.07.2018 07:19
    Ajde igraj fudbal... nosite teret stare dame casno je igrati u timu sa tradiciom....
  • Kupre

    19.07.2018 22:04
    @ Ultra Neša
    Ja sam vec u Evropi. ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.