KK Vojvodina pred novu sezonu: Stigla pojačanja i nova uprava

KK Vojvodina će u novu sezonu, koja startuje 6. oktobra, ući sa izmenjenim sastavom, ali i sa novom upravom.
KK Vojvodina pred novu sezonu: Stigla pojačanja i nova uprava
Foto: 021.rs
Novosađani su se prošle godine, posle dve decenije, vratili u najviši rang klupske košarke - Košarkašku ligu Srbije. Iako im se nisu davale velike šanse, "crveno-beli" su prikazali odličnu igru, najmlađi tim šampionata je pobeđivao daleko iskusnije protivnike, što ih je na kraju odvelo i u Superligu.
 
Ideja nove uprave kluba je da se klub podigne na viši nivo, da se ostvare novi uspesi, a u bliskoj budućnosti rukovodstvo cilja na plasman u ABA 2 ligu.
 
Međutim, ekipu su na letnjoj pauzi napustili neki od ključnih igrača, kao što su Krsto Bjelica, Dejan Janjić, Nikola Silađi. Oni će u narednoj sezoni nositi dresove Zlatibora, Mege i Vršca.
 
Nasuprot tome, "crveno-bele" boje obukli su bek šuter Luka Anđušić (24). On svoju profesionalnu karijeru započinje u Vojvodini, pošto je pre toga završio studije u SAD, na koledžima Južna Alabama i Pitsburg. Anđušić je igrao u mlađim kategorijama Partizana, Hemofarma, a upisao je nastupe i za reprezentaciju Srbije.
 
Još jedan "Amerikanac" u klubu je Dušan Majstorović. Dvadesetrogodišnje nisko krilo i bek se takođe vraća u Srbiju sa koledža. Ovaj Beočinac je košarku počeo da igra u novosadskom Staru, potom se preselio u Vršac, a sa 17 godina je otišao u SAD, gde je završio srednju školu i upisao koledž.
 
Povratnik u redove Novosađana je dvadesetsedmogodišnje krilo Miloš Grubor. On je već nastupao za Vojvodinu, ali i za Vršac, Napredak, te rumunsku Krajovu. Sarađivao je sa trenerom Filipom Socekom i igrao je sa većinom Vošinih prvotimaca, pa uklapanje u novu-staru sredinu ne bi trebalo da predstavlja problem.
 
U novu sezonu, osim sa izmenjenim sastavom, Vojvodina ulazi i sa novim rukovodstvom. Na sednici Skupštine kluba prošle nedelje, odlučeno je da će novi predsednik Upravnog odbora biti Bogdan Kuzmanović. On je toj poziciji zamenio Radomira Jovančevića, koji je vodio klub prethodnih 13 godina, a koji je delegiran da i dalje predstavlja i zastupa "crveno-bele". 
 
Direktor kluba je Mićo Radanović, koji na tu funkciju dolazi umesto Miroljuba Puškića. U UO će sedeti još i Svetislav Tričković, Bojan Radojević i Milan Vlaisavljević. Novi predsednik Skupštine je advokat Aleksandar Ćirić.
 
Igrači Vojvodine do početka sezone nastavljaju sa pripremama. Prvu utakmicu igraju 6. oktobra na gostovanju u Novom Pazaru.
  • Limanac

    20.09.2018 11:24
    Prvo da pohvalim NS na komentaru ,a ovi što postavljaju pitanja a ne znaju osnovne podatke o klubu ,ne bih ni komentariso .Uostalom odgovorio vam je NS na sva pitanja .
    Mislim da pitanje trenera prvog tima niko u klubu ni u gradu ne dovodi u pitanje.Svi su svesni ko je najzaslužniji za ove "neočekivane uspehe" kluba u protekle 2 sezone , što su propratile i adekvatne nagrade , Socek je proglašen za najboljeg trenera druge lige i nagrade kSV za najboljeg trenera u Vojvodini u prošloj godini Bilo bi stvarno izvan svake pameti da neko pomisli da treba menjati trenera koji je postigao takve uspehe i to dok nije bilo para ,a sad kad se očekuje više para da dovedu nekog "velikog strućnjaka"Čitao sam i izjave Majstorovića i Anđušića (naših amerikanaca) koji su došli ovog leta .obojica navode da je to što je Socek trener ,jedan od presudnih faktora što su izabrali baš Vojvodinu .
    Pretpostavljam da će kao i do sada ,mlađe selekcije voditi Socekovi pomoćnici .
    Al ajde da sačekamo početak prvenstva ,ubrzo će ,pa ćemo znati ima li pameti u novoj upravi kluba , i da li će ispuniti obaćanje i obezbediti generalnog sponzora -
    SRETNO VOŠI U NASTUPAJUĆOJ SEZONI !!!!!
  • NS

    20.09.2018 03:15
    Ova najava me beskrajno obradovala.Samo da ne bude po onome "obećanje ludom radovanje"
    U Dnevniku je takođe objavljen tekst na ovu temu ,gde se navode zavljučci sa skupštine kluba gde se kaže - skupštinu su iznenadili odlični uspesi ekipe...i ne moiže se funkcionisati više sa limitiranim budzetom...što mene navodi da zaključim sledeće : dok je postojala i ona druga instant Vojvodina na ovu našu STARU VOŠU niko nije ni obraćao pažnju,dok su se Socek i Raša nadčovečanskim naporima borili da održe klub i iz sezone u sezonu unaprađuju igru ,strpljivo čekajući svoju šansu da izbiju u prvi plan jer se znalo da ne mogu 2 kluba sa istim imenom iz istog grada da igraju prvu ligu i prvu šansu su iskoristili .I niko iz grada nije našao za shodno da im pomogne ,,valjda nesvesni koliko se dobro radi u klubu ,valjda su pomislili da je to slučajnost i da će se samo jednu sezonu zadržati u prvoj ligi..Nadam se da su sad skontali da plasman u super ligu nije bila slučajnost i da im treba samo finansijska pomoć ,jer sve drugo imaju ,da napadnu aba2 .Samo se bojim da taj (dugo očekivani) sponzor ne počne da se meša Soceku u način rada i da ne počne da dovodi neke "istrošene" igrače samo da bi ih negde udomili .Voša mora nastaviti da neguje svoj specifičan način igre koji Socek kao mlad trener forsira i po čemu su prepoznatljivi ,brza ,efikasna košarka sa mladim igračima .To je bio i mora ostati KLJUČ USPEHA VOŠE !
    SRETNO U GODINI JUBILEJA I DA SE DOSTOJNO PROSLAVI 70 god KLUBA !!!!!
  • Anonimus

    19.09.2018 15:16
    Nedostaje važna informacija ko će trenirati prvu ekipu, ko mlađe kategorije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina pobedila i u Užicu

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.