Kup Srbije: Voša savladala Teleoptik, Proleter ispao posle penala

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Teleoptika rezultatom 2:0 u šesnaestini finala Kupa Srbije.
Kup Srbije: Voša savladala Teleoptik, Proleter ispao posle penala
Foto: 021.rs
Iako je uspela da ostvari drugu pobedu u nizu, Vojvodina nije uspela da protiv Teleoptika, pred malobrojnom publikom na "Karađorđu", ponovi igru koju je prikazala u prošlom kolu prvenstva kada je ubedljivo slavila nad Voždovcem. Golove za "Staru damu" upisali su Đurić u 64. i Arsić u 88. minutu susreta.
 
Prvo poluvreme nije bilo preterano zanimljivo, a po prohladnom vremenu delovalo je više kao uspavanka. Obe ekipe su zabeležile tek po koju polupriliku, bez prave šanse kojom bi mogle da ugroze gol protivnika. 
 
Na nešto slabiju igru Novosađana verovatno je uticalo to što u startnoj postavi nisu imali standardne igrače kao što su Antić, Zlomislić, Fofana i Eze. Ipak, nakon odlaska na pauzu, Voša je u drugom delu prikazala bolju i agresivniju igru koja je rezultirala sa dve lopte u mreži protivnika. 
 
Nakon izvođenja udarca iz ugla u 64. minutu, "crveno-beli" su najpre pogodili prečku, lopta se odbila, a pred golom Teleoptika nastala je gužva. U njoj se najbolje snašao Đurić koji je jednostavno loptu ugurao u gol. 
 
Do drugog gola Novosađani su stigli u 88. minutu utakmice, kada je Gajić odlično prošao pored dvojice igrača Teleoptika, ušao u šesnaesterac gostiju i odigrao povratni pas ka Arsiću, koji je rutinski savladao Trnića.
 
Fudbalere Proletera drugu godinu zaredom eliminisala je Mladost iz Lučana. Mladost je vodila golom Sinđića u 37. minutu, ali je Jovanović pogotkom u 58. minutu utakmice vratio nadu novosadskom superligašu. Ipak, Mladost je bila sigurnija u udarcima sa bele tačke, čime je osigurala sebi plasman u narednu rundu takmičenja.
 
Rezultati ostalih utakmica u šesnaestini finala Kupa Srbije su: Kolubara - Partizan 1:2, Bačka Topola - Rad 2:0, Inđija - Zemun 0:2, Javor - Novi Pazar 3:0, Mladost - Spartak 0:2, Mladost Bački Jarak - Čukarički 0:2, Proleter - Mladost 1:2 (posle penala), Radnik - Radnički Pirot 5:0, Sinđelić - Voždovac 1:0, Bačka - Budućnost Dobanovci 1:2 (posle penala), Mačva - Radnički 1923 1:0, Sloboda - Borac 0:3, Radnički - Bežanija 3:1.
  • Zivan

    27.09.2018 08:10
    Da i FK Vojvodina nekog kituje...
  • kiza

    27.09.2018 08:01
    Ovo je igra ?
    Drakulicu selektirao si ekipu za drugu ligu....ocajna igra protiv jos losijeg Teleoptika
  • Pila

    27.09.2018 06:59
    Sve ću vas izlečiti
    Žao mi je sto nisam stigao na utakmicu,moja mezimica Soka visokoletačica je polozila jaja pa sam ostao sa njom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.