DS: SNS preko portala Srbijadanas kupio Novosadsku TV

Novosadski odbor DS-a upozorava da je prodaja Novosadske televizije zapravo transformacija ovog medija u glasilo Srpske napredne stranke.
Novosadski odbor Demokratske stranke upozorava da je prodaja Novosadske televizije portalu "Srbijadanas" zapravo transformacija ovog medija u glasilo Srpske napredne stranke.

Demokrate svoje tvrdnje potkrepljuju činjenicom da je firma "Srbija Danas DOO" koja je kupila Novosadsku za 174.950 evra osnovana tek pre nešto više od godinu dana sa upisanim novčanim kapitalom od 50.000 dinara.

"Demokratska stranka osnovano sumnja da iza ove, ali i iza privatizacija drugih lokalnih medija, stoji upravo Srpska napredna stranka i da su građani Novog Sada umesto gradskog informativnog centra sada dobili stranačko glasilo Srpske napredne stranke", kažu demokrate. Oni dodaju da veruju da će sadašnja gradska vlast kroz razne konkurse ozbiljno učestvovati u finansiranju ove televizije.

Novosadska televizija jedan od medija koji su bili u vlasništvu lokalne samouprave i grad je svake godine rad ove televizije subvencionisao sa preko 600.000 evra, dok je čitav kapital ovog medija prodat za tri puta manje novca.


SNS NS: Privatizacija medija obavljena u skladu sa zakonom

Novosadski odbor SNS saopštio je danas da je privatizacija medija obavljena u skladu sa zakonom i da je urađena transparentno, kao i sve što se tako radi od kada je SNS na vlasti u Novom Sadu. Gradski odbor SNS poručio je DS-u da "umesto što licemernim i zlonamernim saopštenjem obmanjuje javnost, pokušavajući na taj način da prikupi po koji politički poen, konačno počnu nešto i da rade".

"Od kada je SNS preuzela vlast, sve što radi, radi u skladu sa zakonom. To je ono što je nepoznanica demokratama, jer jedini način rada, koji je demokratama poznat, jeste korupcija, malverzacija i otimanje novca građanima Vojvodine", navodi se u saopštenju naprednjaka. Novosadski odbor SNS poručio je DS-u i to da "ko gubi ima pravo da se ljuti" kao i da je ono za šta demokrate treba da se pobrinu jeste "kako vratiti Bojana Pajtića na posao, jer ga za to plaćaju građani Vojvodine".

Podsetimo, Novosadska televizija prodata je juče za 174.950 evra preduzeću Srbijadanas d.o.o. iz Novog Beograda, saopštila je Agencija za privatizaciju. To preduzeće bilo je jedini ponuđač na javnom pozivu za privatizaciju tog lokalnog medija. Novosadska televizija zapošljava stotinak ljudi od kojih je preko 70 u stalnom radnom odnosu, a ove godine je iz budžeta dobila 78 miliona dinara. U ovaj novac ne računaju se prihodi od ugovora sa gradskim javnim i javno-komunalnim preduzećima.

  • Milan

    08.08.2015 08:30
    Ne znam...
    Moguće je da je sve to tako, ali ko je branio nekom drugom da konkuriše i kupi pomenutu televiziju. Taj Srbija-nešto je bio jedini ponuđač.
    Neka je sto puta namešteno, treba se boriti, a ne kukati kada se sve završi.
  • Tuzna li si

    08.08.2015 07:42
    Srbijo
    Tri put ura za vlast sto nam je omogucila da na svim televizijama gledamo velikog vodju!!!
  • iz komiteta

    07.08.2015 22:01
    "... obavljena u skladu sa zakonom i da je urađena transparentno, kao i sve što se tako radi od kada je SNS na vlasti ..."

    Ko drukčije kaže - kleveće i laže.
    A meni dođe da se ****** u ovu fotelju ovde, pred ovim dečkom ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.