Izvršitelj naplati dug, ali novac ne prebacuje "Informatici"

Kancelarija sudskog izvršitelja Svetislava Ćurčića "Informatici" duguje milionski iznos od naplate duga građana.

Dug broji milione dinara i mnogobrojni građani ne mogu da se reše svojih dugovanja. Ćurčić je od dužnika naplatio novac, ali pošto ga nije uplatio "Informatici" dug Novosađana ostaje i uvećava se za zateznu kamatu.

Novosađanin M.B. kaže da je izmirio sve dugove, ali da njegova uplata već dva meseca nije prošla kroz sistem, te da mu je ponovo stigao uvećan račun. "Iako sam sve platio dobijam račune uvećane za kamatu. Rekli su mi da postoji mogućnost da izvršitelj nije prebacio novac firmi i da se zbog toga stalno očitava moj dug", kaže on.

Radomir Ćirilović iz Udruženja za zaštitu potrošača "Prosperitet" kaže da ovakva situacija samo povećava muke građana.

"Iako je sve plaćeno, zatezna kamata se iznova obračunava, što je nedopustivo. Prvo izvršitelj uzme novac koji su ljudi mahom pozajmili ili digli kredit i onda im se desi da ne mogu da se reše duga dokle god izvršitelj ne prabaci novac", objašnjava Ćirilović.

On se pita da li iko kontroliše rad izvršitelja i sumnja da nije samo Ćurčić problem. U “Informatici” kažu da nemaju nikave informacije o nepravilnostima u radu izvršitelja i da njihov rad kontroliše Komora izvršitelja i Ministarstvo pravde.

U Komori su naveli da će informacije o Ćurčićevim dugovanjima moći da se provere tek nakon praznika, dok su u kancelariji ovog novosadskog izvršitelja naveli da je on ceo dan na terenu, zbog čega nije bilo moguće dobiti objašnjenje o dugovanjima. Podsetimo, Ćurčić je zaradio 83 miliona dinara 2013. godine jer je imao monopol na predmete "Informatike". 

Ćurčić: Skoro sve pare su prebačene

Izvršitelj Svetislav Ćurčić je za 021 demantovao da pare nisu prebačene. "Prema mom saznanju, skoro sve pare su prebačene na račun Informatike. čak ja sam dobio anonimne pretnje poštom da će članak o meni biti objavljen u medijima ukoliko se to ne desi. Sumnjam da je u priču umešan jedan bivši zaposleni u Informatici", naveo je on za naš portal.

Autor: Blic

  • Dušica

    30.07.2016 17:20
    I pretke i pokoljenja
    Gospodinu Ćurčiću i njegovim saradnicima,dajem krvavo zarađene pare na ime duga od 5000 din,a naplaćenim 28000,00 din i želim im,da ih potroše na hemoiterapiju i zračenje u KC Vojvodina.Toliko!
  • Aleksandar

    23.07.2016 18:10
    ?
    Kada bi znali koliko izvrsitelji zaradjuju ... ne bi vam bilo dobro !
    Sada je bolje biti notar ili izvrsitelj nego politicar.
  • Ljuba

    18.02.2016 11:09
    U kancelariji je radio i Ljubomir M. (bivsi policajac iz Backe palanke),njegova cerka i njegova svalerka Ivona. Oni su podigli preko 40 miliona dinara i tim parama kupovali kola (Ljuba vozi najnoviji bmw reg oznake NS 2** *T a Svetislav je vozio 20 god star citroen koji mu je Ljuba oduzeo i dao Ivoninom bratu koji je takodje radio u kancelariji), kamione kao i kuce i stanove koji su kupovani preko fantom firmi pa je tako Ljuba kupio Ivoni kucu u Srbobranu koju je platio preko 2 miliona.....jel treba jos da pricam :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti