FOTO: Propale i napuštene kuće na Satelitu kao scene iz horor filmova

Stanovnici Satelita se brinu kada će se konačno rešiti problem rugla koje čini blok starih kuća koje se tu sagrađene još pre više od pola veka.

Na fotografijama koje su nam poslali se vidi da je veliki deo tih starih kuća napušten, a da su pojedine prave deponije. 

Stanovnici ovog dela grada kažu da se napuštene kuće i pored ograda pune beskućnika i narkomana, što je problem jer se u neposrednoj blizini nalaze škola i vrtić.

Informacije 021.rs iz gradske uprave su da lokalna vlast radi na raseljavanju preostalih kuća u najstarijem delu Satelita kako bi se parcele oslobodile za gradnju nastavka Ulice Bate Brkića.  Ova investicija je u planu već nekoliko godina unazad, ali zbog imnovinsko-pravnih odnosa raseljavanje i preuzimanje parcela za buduću saobraćajnicu idu sporije nego što se očekivalo.

Poslednje procene su da će se tokom ove godine definitivno završiti raščišćavanje prostora i da bi potom mogli da uslede radovi.  Ovi radovi, sem proširenja Ulice Bate Brkića do Futoškog puta u profilu bulevara obuhvatiće i radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, a već je procenjeno da će radovi koštati oko 303 miliona dinara. 

Podsetimo i da je planirano da se potpuno rekonstruiše Satelitska pijaca, za šta je JKP "Tržnica" ranije obezbedila sredstva, tako da će, kada svi radovi budu gotovi 2017. ili 2018. godine, ovaj deo Satelita biti mnogo uređeniji nego što se vidi na priloženim fotografijama.

Autor: 021.rs/Foto: D.R.

  • Rasha

    29.02.2016 23:24
    @Uncas Ne mozes da razumes ili ne zelis, nije bitno. Ne razumem zasto se ti javljas u ovoj diskusiji ?
  • Uncas

    27.02.2016 17:30
    @Rasha...ma jel moguće da te je sve ovo toliko ganulo,k'o da sam ti oko iskop'o...Idi upiši se u neki klub,šahovski ,striftiz...učlani se u neku stranku...i bolje ne izlazi na ulicu da ne zapatiš neki pelcer...U čitavoj Srbiji postoje divlje pijace i ima ih mnogo više ,a dok je standard ovakav teško je osuđivati te ljude zbog toga što su na nelegalnim mestima-opet kažem:kad si već tako "nabrijan"idi menjaj mnogo veće,ozbiljnije i izazovnije stvari...Sa ovakvim stavom i idejom baš ne ostavljaš "Bog zna kakav" utisak...tja
  • elem

    27.02.2016 08:44
    Zato smo i došli tu gde smo jer se nikoga ne tiče ono što nije ispred njegovog prozora. Po principu, nek' tuku tuđu decu dok ne diraju moju. Kao da sutra ti ljudi ne mogu negde drugo da se izmeste... Zato ih i ne diraju jer bi se preselili na trotoare oko drugih pijaca. Biće i taj bulevar, nekad. Ionako živimo u oblacima od obećanja. Ne smeta što gazimo po izmetu, sto nam decu napadaju psi lutalice, što nemamo ni trotoara ni pešačkog do vrtića i škole, što gajimo deponije narkomanskog otpada... Šta bi nam obećavali i šta bismo čekali kad toga ne bi bilo!? Čekamo grupu! Može mnogo da se uradi kad bismo se ujedinili. Na primer, za zbor građana je potrebno 50 osoba. To i nije tako puno. E onda... Već bismo mogli da vršimo ozbiljan pritisak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti