Obustavljen plan za gradnju zgrade Hitne pomoći na Telepu

Novi Sad neće ove godine početi sa planiranom izgradnjom zgrade Hitne pomoći na Telepu, budući da za tu investiciju u budžetu Grada nije predviđen novac.

Naime, Zavod za izgradnju grada je 8. marta obustavio postupak javne nabavke za izbor izvođača radova, zbog toga što Odlukom o budžetu Grada Novog Sada za 2016. godinu uopšte nisu predviđena sredstva za realizaciju te investicije.

Odlukom nije predviđeno dovoljno sredstava za tu javnu nabavku, odnosno, za 2016. godinu predviđeno je samo 50 miliona dinara, a po projekciji finansijskog plana za 2017. godinu predviđen je iznos od oko 465 miliona dinara. Kako se navodi u obrazloženju, započeti postupak se obustavlja iz objektivnih razloga koji nisu mogli da se predvide u vreme pokretanja postupka.

Inače, komisija je konstatovala da je za navedene radove blagovremeno dostavljeno pet punuda koje su se kretale od 250 do 228 miliona. Prethodno se dugo čekalo na postupak za završetak tendera, jer Republička komisija za zaštitu prava ponuđača više od mesec dana nije odgovorila na prigovor ponuđača Komisiji.  Prigovor na postupak javne nabavke je podnet pre otvaranja ponuda čime nije odloženo njihovo otvaranje, ali je postupak odlučivanja zaustavljen dok se republička komisija nije oglasila.

Sedište Hitne pomoći trebalo bi da bude na uglu Bulevara patrijarha Pavla, Jastrebačke i Ulice Ilariona Ruvarca, a procenjana vrednost objekta je oko 500 miliona dinara. Tom realizacijom će Zavod za hitnu medicinsku pomoć konačno dobiti svoj prostor, ali će se na tu investiciju još čekati.

Autorka: Suzana Stojićević

  • pipi

    18.03.2016 15:11
    gudi
    drz' se luka!vukovi vrebaju sa svih strana!
  • Sve

    18.03.2016 12:31
    pare
    Sve pare idu u izgradnju fabrike i celokupne strukture za LEAR. Znači Zdravstvo, Kultura, Obrazovanje kao i svi ostali osim Informatike i Vodovoda su ostali bez ogromnih sredstava.
  • Lovac Luka

    18.03.2016 07:35
    podsecanja radi
    2012 godine,Zavod za HMP,preuzima direktor iz Trece Srbije.Glavna obecanja,Novi Sad ce dobiti novu zgradu Zavoda,obezbedjen je plac,krece se sa gradnjom na prolece.Prolece 2013g,obezbedjene su pare za zgradu,samo da se zavrsi projektna dokumentacija,zgrada ce biti gotova do kraja godine.2014g direktor prelazi u SNS,ogradjen je plac za zgradu,samo sto nije krenula gradnja.2015g raspisan tender za gradnju objekta,iz reda zaposlenih odredjeni ljudi u savet za izgradnju objektaPricalo se da je konacno gotov tender,dobio ga je konacno onaj koji je trebao,ukida se jedna gradska urgentna ekipa/koja se nalazi u Vrsackoj ulici,na Telepu/,uskoro ce biti zgrada zavoda na telepu.Epilog=NEMA zgrade,NEMA para,NEMA urgentne ekipe,NEMA nista ali zato IMA ponovo obecanja,2016 samo da se obezbede pare,2017g samo da se zavrsi dokumentacija,2018g samo da se zavrsi tender,2019g opet nije predvidjeno u budzetu ali posle IZBORA ......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti