Zabavni park "Pikolo" od sutra ponovo na Štrandu

Sutra se na Štrandu otvara zabavni park za decu "Piccolo", koji je po mnogim karakteristikama najbezbedniji zabavni park u Srbiji.

"Piccolo park" je otvorio Bojan Cimbal, koji je dugo živeo u Francuskoj. Kako kaže, želeo je da u Novom Sadu napravi nešto jedinstveno gde će njegova, a i sva ostala deca moći da se osećaju srećno i bezbedno.

"Na svetskom tržištu postoji Diznilend, lunaparkovi, akvaparkovi i postoje zatvorene igraonice. Onda sam shvatio da ne postoji ništa između, gde bi roditelji mogli da dovedu svoje dete, sednu i odmore se potpuno bezbrižni i sigurni da se njihovom detetu ništa ne može desiti", kaže on.

Da bi ovo postigao, potrebno je bilo da svi rekviziti budu najbezbedniji mogući, te je pronašao firmu koja u Evropi prednjači u proizvodnji dečijih igrališta. To je francuska kompanija "Husson", koja je ujedno i član Evropske komisije za standardizaciju dečijih igrališta i generalni distributer Mekdonaldsovih igrališta, koji se smatraju najbezbednijim u svetu.

"U celoj Evropi postoje još samo dve osobe koje prave ovakav tip igrališta. Mi smo prvi postavili podlogu koja je 8 cm debljine tartana, to je anti-traumatska podloga, koja je sertifikovana da ako dete padne sa dva metra visine bude sasvim sigurno. Takođe, samom kupovinom ulaznice za igralište dete postaje osigurano od eventualnih povreda", objasnio je Bojan.

"Piccolo" igraonica otvorena je prošle godine u avgustu, ali je radila svega par meseci. Za to kratko vreme Novosađani su imali prilike da se upoznaju sa svim prednostima igraonice na otvorenom.

"Najviše mi se dopalo to što sam mogla da ostavim svoju devojčicu u igraonici, dok ja na primer pijuckam kafu u obližnjem kafiću ili se sunčam na ležaljci, a pritom znam da mi na dete paze profesionalni animatori i pedagozi koji se zaista posvećuju svakom detetu koje je na igralištu", rekla je za 021 jedna novosadska mama.

"Piccolo" zabavni park, koji se otvara sutra, 26. marta, u 12 sati, biće otvoren do kraja septembra. Takođe, u Fruškogorskoj 37 počeće da radi i zatvorena igraonica "Piccolo" kako bi deca imala gde da se igraju i kada vremenske prilike ne budu dobre.

Ulaznice plaćaju samo deca od dve godine starosti, jer je za bebe ulaz besplatan. Roditelji plaćaju ulaznice samo za dete, a ne za sebe i to 200 dinara za sat vremena i 300 dinara za celodnevnu ulaznicu, koja zatim važi u obe "Piccolo" igraonice. Više o "Piccolo" zabavnom parku možete videti na njihovom Fejsbuk profilu.

Autor: Gordana Ćosić

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti