Aleksandra Luthander, Todora Škoro i Igor Trpčeski pobednici Fejsbuk pesničkog festivala

Aleksandra Luthander iz Švedske, Todora Škoro iz Beograda i Igor Trpčeski iz Makedonije pobednici su 7. Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala u konkurenciji 500 pesnika iz 19 zemalja, saopštio je Banatski kulturni centar.
Prvostepeni žiri festivala, koji čine pobednici prethodnih šest izdanja manifestacije, odabrao je pesme za uži izbor. Drugostepeni žiri u sastavu: Zoran Đerić, Goran Ibrajter, Franja Petrinović, Radovan Vlahović i Simon Grabovac (predsednik), doneo je odluku o dobitnicima nagrade koja podrazumeva objavljivanje zbirki pesama.
 
Evropski Fejsbuk pesnički festival okuplja pesnike koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku sa ciljem da virtuelnu pesničku komunikaciju pretvori u stvarnu njihovim okupljanjem na Novosadskom sajmu.
 
Oko 120 učesnika predstavilo se od 15. do 17. aprila na Novosadskom sajmu, dok su ostali prijavljeni učestvovali putem Fejsbuka.
 
Festival je održan u okviru Međunarodnog salona knjiga.
 
Autor: Tanjug
Foto: Banatski kulturni centar

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti