Nedim Sejdinović izabran za predsednika NDNV-a

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) izabralo je danas za predsednika glavnog i odgovornog urednika informativnog portala Autonomija Nedima Sejdinovića.
Sejdinović se novinarstvom bavi od 1992. godine. Bio je urednik u listovima "Nezavisni" i "Bulevar", a sarađivao sa velikim brojem domaćih i stranih listova, među kojima su "Danas", "Pobjeda", "Helsinška povelja", "Reporter", "Građanski list", "Dnevnik", itd. Od 2004. do 2012. godine bio je generalni sekretar Nezavisnog društva novinara Vojvodine, a od 2012. godine nalazio se na mestu predsednika Izvršnog odbora ovog udruženja.
 
Autor je brojnih medijskih istraživanja i analiza, saradnik mnogobrojnih domaćih i stranih organizacija koji se bave medijskim slobodama. Sejdinović je i autor tri knjige proze i esejistike: "Hodočašće viška" (priče), "San svakog upaljača" (priče) i "Zatvorski sindrom".
 
Za predsednicu Izvršnog odbora (IO) NDNV-a izabrana je novinarka Radio-televizije Vojvodine Branka Dragović Savić. Za članove IO izabrani su glavna urednica portala Agrosmart Slađana Gluščević, novinar RTV-a Čaba Presburger, novinarka agencije Beta Maja Leđenac i dosadašnji predsednik NDNV-a Dinko Gruhonjić.
 
Gruhonjić, nastavnik na Odseku za medijske studije novosadskog Filozofskog fakulteta i šef dopisništva agencije Beta za Vojvodinu, bio je predsednik NDNV-a u tri mandata, od 2004. godine. On je imenovan i za programskog urednika udruženja. 
 
Za generalnog sekretara udruženja imenovan je Duško Medić, a izvršni sekretar je Miloš Katić. U Sud časti su izabrane novinarke Ranka Ivanoski, Gordana Perunović Fijat i Natalija Jakovljević.
 
U Savet NDNV-a izabrani su novinarka Žužana Serenčeš, književnik Laslo Vegel, novinarka Branislava Opranović, novinar i publicista Teofil Pančić i advokat Vladimir Beljanski. 
 
Autor: 021.rs
Foto: Medija centar Beograd

Teme

NDNV
  • Сремац

    26.04.2016 08:16
    Циркус
    Недим заменио Динка.Циркуска представа и спрдачина са некада часном професијом.Војводино где ти је памет?
  • Лука Лабан

    25.04.2016 08:15
    Све објашњено-http://vukajlija.com/ja-tebi-vojvodo-ti-meni-serdare
  • Goran

    24.04.2016 20:32
    Srbija=Cirkus Monti PajtonaEVERE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti