Manifestacija "Humanošću do krova nad glavom" 29. maja na Petrovaradinskoj tvrđavi

Manifestacija "Humanošću do krova nad glavom" održaće se 29. maja na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Cilj akcije je pomoć napuštenim životinjama o kojima brine Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad- Spans. Ovom neobičnom dešavanju, u koji su uključeni najmlađi Novosađani, prethodi likovni i literarni konkurs, sa osnovnom idejom da se umesto donacija napravi program sa radionicama, namenjenim deci.

Građani koji 29. maja dođu na Petrovaradinsku tvrđavu, pomoći će u sakupljanju građevinskog materijala, hrane i novca a sve radionice će biti besplatne i dostupne mališanima. Sve će biti bazirano na dobrovoljnim donacijama.

Svi učesnici su volonteri i sami će finansirati svoje radionice a najbolje radove će izabrati stručni žiri, sastavljen od umetnika iz okolnih ateljea.

Program će trajati od 10 do 18 časova i sastojaće se iz 20 različitih kreativnih radionica, a podršku ostvarenju ove ideje pružio je Muzej Vojvodine, koji će takođe imati svoju radionicu i predavanje.

Biće organizovan i "Dečiji market" u okviru kojeg će deca prodavati svoje igračke u korist štićenika "Spansa".

U okviru performansa predviđene su i dve pozorišne predstave, učešće dva dečija hora, tri plesne školice, predavanje veterinara u svrhu edukacije, čas joge za decu, predstavljanje literarnih pobednika i još puno zanimljivih sadržaja... Veliki broj animatora i umetnika je podržao manifestaciju, tako da će i oni učestvovati u ovom druženju.

Volonteri udruženja "Spans" će dovesti nekoliko pasa o kojima brinu do udomljenja, pa će mališani imati priliku da ih vide i poigraju se sa njima.

"Spansova" kampanja za udomljavanje napuštenih pasa nosi slogan "UDOMI- NE KUPUJ" jer je na novosadskim ulicama mnogo napuštenih životinja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti