Gradonačelnik Novog Sada traži da se poverenik izvini Novosađanima

Gradonačenik Novog Sada Miloš Vučević zahteva od poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića javno izvinjenje zbog toga što je u javnost izašao sa informacijama koje su nanele štetu Gradu i Novosađanima.

Naime, pre nekoliko dana poverenik je zatražio da sprovede nadzor u 11 lokalnih samouprava zbog uskraćivanja informacija koje je od njih tražio Savet za borbu protiv korupcije, a jedna od toh lokalnih samouprava je i Novi Sad. Tražene su informacije u vezi sa ispunjenjem obaveza iz ugovora o zakupu iz 2006. godine.

Međutim, žalba protiv Novog Sada je u međuvremenu povučena jer je Grad dostavio tražene informacije.

Gradonačelnik Vučević smatra da je "iznošenjem neistinitih informacija tendenciozno naneta šteta, ne samo gradu, već i njegovim građanima.

"Naime, pokušaj da se u javnosti stvori lažna slika o Novom Sadu kao gradu koji krije informacije i ne postupa transparentno, i zvanično je pala u vodu kada je stigao Zaključak kojim se potvrđuje da je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti obustavio postupak po žalbi koju je izjavio Savet za borbu protiv korupcije Vlade Republike Srbije kojim je traženo dostavljanje određenih informacija", navodi se u saopštenju iz Gradske kuće koje potpisuje Vučević, i ističe se još da se time dokazuje da su u javnost plasirane lažne informacije.

On dodaje još da gradska uprava štiti interese svakog Novosađanina i da odgovorno i transparentno postupa u svim aspektima, posebno u ispunjavanju pravnih obaveza prema svim državnim organima i telima.

  • VladaN

    28.05.2016 12:10
    Bane
    @Bane "sine" blago tebi što pripadaš toj "većini". Čega se pametan stidi...
  • Bane

    27.05.2016 14:35
    Iako je DS potpuno propao i raspao se, svoje pipke je ostavio za sobom da ugrožavaju svaki pokušaj i napor da se ova zemlja uredi i unapredi. Sreća je samo što je većina građana svesna toga, pa im ne prolaze ove lažne afere.
  • Mihalj

    27.05.2016 11:44
    sramota je govoriti nesto neprovereno kao sto je u ovom slucaju uradio poverenik,valjda covek treba da govori na osnovu utvrdjenog stvarnog cinjenicnog stanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti