Grad podelio 94,9 miliona dinara za projekte iz kulture

Komisija Uprave za kulturu odabrala je projekte koji će ove godine iz budžeta grada dobiti 94,9 miliona dinara.

Prema rezultatima konkursa ove godine je 340 udruženja, ustanova i drugih organizacija poslalo 538 projekata u vrednosti od milijardu i po dinara, pri čemu su od Grada tražili da ih podrže sa malo više od 600 miliona dinara.

Nakon što je komisija pregledala sve prispele predloge odabrali su 65 nosioca, kojima će finansirati oko 100 raznih programa.

Najviše novca i ove godine su dobili Exit 20 miliona dinara, Muzička omladina Novog Sada 11,5 miliona (NOMUS 10 miliona i Novosadsko muzičko leto 1,5 miliona), Zmajeve dečije igre sedam miliona, kao i Tamburica fest 6,6 miliona dinara i Festival uličnih svirača šest miliona dinara.

Među projektima koji su dobili značajniju sumu novca je Udruženje "Kvart medija" koja je za projekat "Ledena šuma" dobila 5,8 miliona dinara, "Laureat - DOO za menadžment i zastupanje autora i glumaca" za "13. Beogradski festival igre"- 500.000 dinara i "Rezervisano za decu"- tri miliona dinara, Matica srpska kojoj je za razne programe pripalo 2,3 miliona dinara i "Nacionalna komora za modu Srbije" za "Serbia fashion week - jesen 2016" 1,3 miliona dinara.

Iz budžeta Grada "Novo kulturno naselje" je dobilo malo više od milion dinara, koliko je dobio i Mađarski kulturni centar "Petefi Šandor", a tačno milion Dečiji kulturni centar "Deci na dar" za više programa tokom godine.

Preko milion dinara, ali za više projekta dobili su SKUD "Železničar" (1,3 miliona), KUD "Svetozar Marković" (1,5 miliona), Akademija Umetonosti (1,3 miliona) i AKUD "Sonja Marinković" (1,54 miliona).

Ostali su dobili sume koje se kreću oko 500.000 dinara, a OVDE možete videti rezultate.

  • Orwell Vegan

    06.06.2016 15:01
    Sveti Exit Mirotocivi
    Sve neki festivali, nema proizvodnje kulture, samo par projekata. Pa nije onda cudno sto je kultura propala i sto je Novi Sad palanka. Gde je recimo budzet za filmove? Ima filmskih festivala, a nema domacih filmova. Dokle ce umetnici i ljudi iz kulture tolerisati ovo visedecenijsko skandalozno odvajanje za Exit? Kultura je propala zbog Exita, zasto cutite? Exit zaradjuje na kartama, dakle dva puta im dajemo pare, da ne spominjem besplatne usluge prostora i javnih preduzeca, prodaja piva itd, i jos dobijaju od Grada, Pokrajine, Republike, pojedinih ministarstava, stranih donatora, sponzora itd.
  • /

    06.06.2016 14:58
    /
    @Jel
    ja ne znam. zivo me interesuje
  • Jel

    06.06.2016 12:26
    neko zna
    Jel neko zna ko stoji iza "kvart medija"-ledena šuma, da ja ne bi navodio iako znam.
    Molim Vas za odgovor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti