U novosadskim apotekama zaplenjeno 880 tabli neregistrovanih lekova

Policija je prilikom kontrole apoteka u Novom Sadu zaplenila u jednoj apoteci 880 tabli lekova, koji nisu registrovani i čiji promet nije dozvoljen u Srbiji, saopšteno je danas iz novosadske Policijske uprave.
Policija je prilikom kontrole u toj apoteci pronašla 192 vrste neregistrovanih lekova.
 
"Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, protiv vlasnika apoteke biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu", navodi policija.
 
MUP je u saradnji sa inspekcijom za lekove iz Beograda, sproveo  kontrolu u 20 apoteka na području Novog Sada.
  • Andrea

    10.06.2016 09:28
    Lekovi
    Ne dao Bog da vama treba neki "crni lek", koji se kod nas ne proizvodi. Nekada je Jugoslavija bila drzava, gde si svaki lek mogao da nabavis. Posle raspada drzave, vladale su strasne nestasice, svega pa i lekova. Jos i sada, nekih lekova nema, naprimer Bivacin sprej, Enbecin sprej, zatim Vermox tablete, postoji sirup Mebendazol, ali ima gadan ukus, pa ga deca nece. Onda Edemid forte, tablete za izbacivanje vode, deset puta jace od Lasixa, bez kojih ne mogu teski srcani bolesnici. Pa Diazepam klizme, koje se daju deci koja su imala fras, ne dao Bog da vasem detetu ili unucetu treba. Pa Andaxin tablete, nekadasnji Meprobamat, koji se daje alkoholicarima, koji su u delirijumu. Znam inspektora, koji je ocu kupovao crne lekove, jer su mu trebali. Znam pacijenta koji je morao iz Grcke da nabavlja Persantin, jer mu je samo on odgovarao, alergican je na salicilate. Pa sta reci na nekadasnje silne nestasice Sintroma? Najmanje su tu krivi apotekari, oni samo nabavljaju ono sto im NAROD TRAZI, niko nece kupiti lek koji mu ne treba, a kada ti treba kupio bi i masnu sodu. Neka drzava legalno nabavi leove koji su narodu potrebni, pa nece biti sverca, neka leci SVU DECU, ZA KOJU MORA DA SE SKUPLJA NOVAC, DA BI OTISLI NA OPERACIJE. Svi cemo mi jednog dana izaci pred Boga i onda ce svako dobiti sta je zasluzio.
  • Dragan

    10.06.2016 08:34
    Komentar na "Činenice"
    Nema ništa gore od polupismenih ljudi skonih svetskim zaverama. Mada se u Srbiji u lekove i u fudbal svi razumeju.
  • apotekarka

    10.06.2016 08:10
    Ime apoteke?
    A koja je to Apoteka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti