Počeo upisni rok na novosadske fakultete

Upisni rok na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu počinje danas predajom dokumenata koja će se primati do 24. juna.

Univerzitet u Novom Sadu prethodno je utvrdio broj mesta za upis studenata u prvu godinu osnovnih, integrisanih, master, specijalističkih i doktorskih studija za ovu studentsku godinu po fakultetima i stepenima studija.

Najviše će brucoša upisati Fakultet tehničkih nauka 2.474, Filozofski 925, Pravni 880, Prirodno-matematički 875, Ekonomski 855, itd. Ove godine na svim fakultetima ima mesta za skoro 16.000 studenta, a odnos budžetskih i samofinansirajućih je sličan.

Polaganje prijemnog je od 27. juna do 3. jula. Preliminarne rang lista fakulteti će objaviti do 4. jula.

  • Stanko

    23.06.2016 19:31
    Broj
    Lep broj mesta, a, 16.000. Da li je neko razmišljao, da li nam treba svake godine oko 15.000 visoko obrazovanje kadra..Mozd i treba, ali da li neko pokušava da sagleda i upiše kadrove koji će moći da se upiše i daju maksimum ovom društvu. Da li nam treba 900 pravnika ili..... Kada će se početi školovani potrebni kadrovi. Svaki dan čujem barem jednu priču, a moj sin Mr Zaštite na radu, nema posla, a moja kći Dr nema posla, jedino u selu Margina, šta da radi tamo bez nas. Ma dosta diploma i VSS bez znanja. Završavaju fakultete sa puške ama, pa STRUČNJACI. 1095

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.