U Novom Sadu najviše podnetih i rešenih građevinskih dozvola

Nakon šest meseci od primene postupka sprovođenja objedinjene procedure elektronskim putem Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je izdalo statistiku izdavanja dozvola.

Na osnovu tog izveštaja Gradska uprava za urbanizam i stambene poslove od januara do 30. juna ove godine primila je ukupno 1.330 prijava u postupku sprovođenja objedinjene procedure.

Od tog broja ukupno je rešen 971 zahtev odnosno 73%, dok je pozitivno rešeno 459 prijava odnosno 47% od ukupnog broja što je prema statistici najviše u čitavoj Srbiji.

"Apelujemo na projektante, preko kojih investitori uglavnom podnose zahteve da iste maksimalno usklade sa zakonskim aktima vezanim za proceduru. Samim tim će se još više povećati efikasnost postupanja, kao i broj pozitivno rešenih zahteva, a sve u cilju da se maksimalno angažuje građevinska operativa, da se otvore nova radna mesta, prihoduje budžet Novog Sada i da Novi Sad bude još veće gradilište", kaže načelnik Uprave za urbanizam i stambene poslove Novog Sada Miloš Egić.

  • Zoro

    07.07.2016 22:48
    @Misha
    Poštovani gospodine Mišo, ako zaista radite u nekom JP koje izdaje uslove za projektovanje i priključenje onda ili nevladate postupkom objedinjene procedure ili ne govorite istinu. Prema Uredbi o lokacijskim uslovima nadležni organ imaocima javnih ovlašćenja prosleđuje zahtev za izdavanje lokacijskih uslova (a to je onaj zahtev koji je dobio sam organ te ga on samo PROSEĐUJE javnom preduzeću) koji sadrži podatke o podnosiocu zahteva, vrsti radova, objektu, kapacitetima, gabaritu, lokaciji... Takođe, dostavlja elektronsku kopiju idejnog rešenja, kopije plana i kopije plana vodova. Apsolutno nema potrebe da se nadležni organ (Gradska uprava) dopisuje sa vama. Prema tome, mislim da vam je komentar maliciozan i nepotreban!
  • Misha

    07.07.2016 21:43
    babarog@yahoo.com
    Ja , gde radim u JP , primam zahteve od Gradske uprave za urbanizam, bilo bi lepo kad bi naucili da napisu sluzbeni zahtev za uslove sa zakonskim osnovom i podacima o zahtevu, umesto sto samo u zahtevu u fontu 154p ili velicina slova 2 cm napisu "MOLIMO VAS ZA USLOVE" . To bi bilo lepo.
  • Marija

    07.07.2016 10:55
    Dobra vest!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti