FOTO, VIDEO: Počela izgradnja Muzičke i Baletske škole na Limanu III

Pripremanje terena za izgradnju zgrade Baletske i Muzičke škole "Isidor Bajić" na Limanu III počelo je juče.
Radnici "Gradskog zelenila" danas su posekli nekoliko stabala, a prethodno su sa okolnih igrališta uklonjeni golovi, koševi, ali i klackalice i ljuljaške za decu.
 
Na parceli oivičenoj Bulevarom cara Lazara, ulicama Narodnog fronta, Balzakovom i Šekspirovom, nalazilo se desetak stabala, koja će biti uklonjena.
 
Iako pojedinim stanarima okolnih zgrada najpre nije bilo drago što se drveće seče i što deca više nemaju igrališta, oni su to brzo prihvatili, jer, kako su nam rekli, i ono što se gradi biće namenjeno deci.
 
  
 
Ugovor o izgradnji Muzičke i Baletske škole, vredan 274 miliona dinara, potpisan je sredinom aprila, a novac za izgradnju je obezbeđen iz gradskog budžeta. Pored toga, procenjena vrednost izgradnje objekta od 15 hiljada kvadratnih metara i koncertnom dvoranom u okviru njega, iznosi 1,7 milijardi dinara.
 
Izgradnju će u nekoliko faza finansirati Grad Novi Sad sa oko 900 miliona dinara i Ministarstvo nauke sa oko 800 miliona dinara.
 
Izgradnja dugo najavljivane škole trajaće oko dve godine, te ona najverovatnije neće biti završena pre sredine 2018. godine. 
 
 
  • Robertina

    12.07.2016 15:52
    Strika
    Pozdrav za Striku mog najvrednijeg praktikanta iz Ekonomske skole :)
  • Betoven

    10.07.2016 19:48
    napred nazad
    Malo levo pa desno hopa cupa. Naprednjaci su u stvari NAZADNJACI samo narod to tako vole bas kao i baletane i muzicare.
  • Arčibald Rajs

    09.07.2016 14:34
    Alexa
    Ovu kasarnu moguće je adaptirati kao SREDNJU ŠKOLU za IT, jer za ove smerove postoji veliko interesovanje,a slobodnih mesta nema.Omogućimo deci školovanje za zanimanje koje im omogućava zaposlenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.