Uskoro konkurs za zainteresovane za preuzimanje "Stana"

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da očekuje da se javi više ponuđača na konkurs za javno-privatno partnerstvo za preduzeće "Stan", a ne samo litvanski "Civinity".

 On u izjavi za 021.rs navodi da se priprema konkursna dokumentacija, kao i da je grad u kontaktu sa republičkom Komisijom za javno-privatna partnerstva jer je ovo prvi slučaj u Srbiji da se sklapa ovakav sporazum. Vučević očekuje da vrlo brzo bude raspisan i konkurs.

"Postoji nekoliko dilema - šta Grad, odnosno JKP "Stan" unosi u tu buduću firmu, koje su to usluge koje će "Stan" nastaviti da pruža i koje će Grad garantovati kao osnivač, i šta su obaveze privatnog partnera. Ostaje otvoreno pitanje šta je sa imovinom "Stana" i kako ćemo nju tretirati u tom postupku. Mislim da je ovo jedini izlaz za ovo preduzeće iz trenutne situacije, jer bi sve drugo vodilo u bankrotstvo i gašenje "Stana"", objašnjava gradonačelnik.

Podsetimo da je prošle nedelje po sedmi put odložen stečaj u "Stanu". Ročište je odloženo za 26. septembar, do kad lokalna vlast treba da pronađe rešenje za "Stan".

  • davor

    21.07.2017 14:47
    isplate
    Da li će dugovanja, isplatiti Stan, ili grad
    , videćemo. To će neko biti. ..... Možda će to biti, ...BRISEL.kada tamo udjemo.
  • radnik

    18.07.2016 17:43
    TRENUTNO u toj firmi se ni nezna kolko radnika ima ni koliko kome firma duguje(sefovi direktori sindikalci i nekolicina radnika dobili pare za ono sto su tuzili) ni ko je uzimao nepovratne kredite u 2015 (za skolovanje i zbog teske finansijke situacija bez ikakvog proveravanja)
    GLAVNO DA SE FIRMA PRODAJE a u ovoj god smo dobili JAN,FEB,MAR cele plate APR,MAJ,JUN pola plate a da vam nepricam kako sam ih dobio(svaki petak se molis dali ce biti cetvrtina koju kao redovno daju) ovaj petak nisu a nisu ni danas
  • Mile

    18.07.2016 16:24
    odžačarina
    Nadam se da će kad privatizuju Stan ukinuti i odžačarinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti