Premešta se igralište koje je uklonjeno zbog izgradnje Muzičke škole

Dečije igralište i teren za košarku na Limanu III, koji su uklonjeni kako bi na toj lokaciji bila izgrađena Muzička i Baletska škola, biće premešteni na novu lokaciju.
Na ovu odluku nadležne institucije su se odlučile nakon inicijative koju su pokrenuli roditelji koji su vreme sa svojom decom provodili na nedavno uklonjenom igralištu.
 
Kako nam je rečeno u Zavodu za izgradnju grada, dečije igralište će biti postavljeno u dvorištu između Šekspirove i Ulice Narodnog fronta. Očekuje se da popravka rekvizita bude završena u naredne dve nedelje, nakon čega će biti montirani.
 
Mali košarkaški teren biće izmešten uz Bulevar cara Lazara, a imaće ogradu i tartan podlogu. Uz teren za košarku biće postavljene i dve fitnes sprave.
 
Neposredno nakon rušenja igrališta, roditelji koji su dovodili decu u dvorište oivičeno Bulevarom cara Lazara, te ulicama Narodnog fronta, Balzakovom i Šekspirovom, pokrenuli su inicijativu da se ovo igralište premesti na drugu lokaciju. Oni su se tada obratili našem portalu, a jedan od roditelja Pavle Gantar je istakao da stanovnici ovog dela Limana podržavaju izgradnju škole, ali da se nadaju da će Grad prepoznati potrebu njihove dece za srećnim detinjstvom.
 
"Ovo nije nikakav protest ili slično, nego jednostavno želimo da naša deca imaju jednako prava na srećno odrastanje. Svakako da pozdravljamo izgradnju Muzičke i Baletske škole u našem kraju, ali smatramo da igrališta nikada nije dovoljno, te da ovog puta ne bi bio problem da se postavi na novu lokaciju u blizini. Sve što je potrebno jeste da nadležne institucije iskoriste već postojeće rekvizite i premeste ih na drugu lokaciju", poručio je Gantar za 021.rs.
 
Roditelji su pismo, zajedno sa imenima potpisnika, poslali i gradonačelniku Milošu Vučeviću. Oni su naveli da su razočarani da njihova deca u 21. veku ostaju uskraćena za ljuljaške, klackalice, tobogane i sportske terene.
 
"Deca grcaju u suzama, očajna su, jer odrasli ne razumeju kakva nepravda im je učinjena. Pitamo se da li će naša deca ikada moći da vole naš grad na način na koji ga volimo svi mi kojima je to bilo pruženo i znamo koliko nam je značilo, kada im je oduzeto ono čemu su se najviše radovali? Deca, nažalost, ne mogu da vide značaj nečega što će im možda biti važno za deset ili 20 godina, već prepoznaju brigu i pažnju na svoje aktuelne potrebe. Želimo da sva deca vole svoj grad kao što ga volimo svi mi koji smo u njemu odrastali u srećna vremena. Duboko verujemo da naša deca ne zaslužuju ništa manje od nas", navodi su u pismu roditelja. 
 
Radovi na izgradnji Baletske i Muzičke škole počeli su pre dve nedelje, kada su uklonjeni igralište, tereni, ali i stabla koja su se nalazila na parceli, o čemu možete čitati OVDE.
 
Ugovor o izgradnji Muzičke i Baletske škole, vredan 274 miliona dinara, potpisan je sredinom aprila, a novac za izgradnju je obezbeđen iz gradskog budžeta. Pored toga, procenjena vrednost izgradnje objekta od 15 hiljada kvadratnih metara i koncertnom dvoranom u okviru njega, iznosi 1,7 milijardi dinara.
 
Izgradnju će u nekoliko faza finansirati Grad Novi Sad sa oko 900 miliona dinara i Ministarstvo nauke sa oko 800 miliona dinara.
 
Izgradnja dugo najavljivane škole trajaće oko dve godine, te ona najverovatnije neće biti završena pre sredine 2018. godine.
 
Više o izgradnji Muzičke i Baletske škole možete pročitati OVDE.
  • limanac

    21.07.2016 19:18
    panda igraliste
    Da Bog da im skola propala u roku od godinu dana. Da ostane samo zgrada. PU! Bas ste morali tu da gradite. TO je bilo jedno od boljih mesta za uzivanciju i rekreaciju u sportu.
  • Samo

    21.07.2016 13:32
    ovo
    Srećno bilo stanarima Šekspirove čiji će prozori i terase biti na 5 metara od učionica (tog planera odmah za ministra, odgovara kadrovskim rešenjima).
    Što se dece tiče, tačno je. Lično sam prisustvovao kad je 10-tak devojčica došlo na počupano igralište i plakalo.
    Sve su počupali, zato sad moraju i da popravljaju.
  • dule

    21.07.2016 09:20
    Dajte nam imena odgovornih. Ko je doneo ovaj plan, ko je potpisao ovaj plan da se tu gradi škola. Pa da znamo ko su ti $"#$#%$#%&%$.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti